Венелин Петков на косъм от смъртта (Снаряд летял над главата му, още не е забравил Кербала)

1648
01 Юни 2015, 12:43


Венелин Петков разкри смразяващи истории от кариерата си като военен репортер. Добре известен факт е, че преди години тв водещият преживя няколко тежки ситуации, докато беше в Афганистан, дочу HotArena.


Новият директор на новините на Би Ти Ви, разкри, че е имал кошмарни моменти през първите години работа в телевизията. Но един от тях е бил в Афганистан, когато снаряд уцели спалнята на българските военни.


„Историята, която няма да забравя, е от 2010 г., когато бях в Афганистан, в Кандахар, и тогава над главата ми прелетя реактивен снаряд, който падна в спалните на българските военни“, сподели Петков в „Тази неделя“ пред водещата Жени Марчева.


Вражеските сили би на метри от ударените помещения и той по чудо успял да се измъкне невредим. В този момент дори не осъзнавал от какъв кошмар се е спасил.


Едва по-късно, когато интервюирал ранените момчета, осъзнал какво се е случило. „След това аз разказах историята на три от момчетата, които бяха тежко засегнати от тази експлозия, и видях на какво са били подложени и какво изживяват във възстановяването си“, разказа още Петков.

От тогава всяка година на този ден пали свещи за душите на загиналите, пише Всеки ден“.


Има обаче и други тежки моменти в кариерата си.


„За мен безспорно най-тежкият момент, когато започнахме да работим, беше бомбеният атентат в Кербала и съответно връщането на тези момчета в ковчези. Този ден, в който те бяха върнати, беше поклонението във Военния клуб, когато стотици, хиляди хора отидоха.

На този ден бяхме дежурни като водещи с Гена Трайкова. Отидохме на поклонението, върнахме се и после аз блокирах, тя изнесе цялата емисия на гърба си.

Просто присъствах физически, но беше ужасно. Всяка една история, която сме разказали, остава с нас завинаги. Защото, когато я разказваш, макар и за малко изживяваш радостта и тъгата на човека, когото снимаш“, сподели още Венелин.


Изповедта си Петков направи пред Жени Марчева в студиото на „Тази неделя“. Поводът бе честването на 15 години от създаването на Би Ти Ви, но срещата не мина без гафове. Докато говореха двамата, една от големите плазми се стовари със страхотен трясък.


„Всичко е наред. Живи сме. Случват се такива неща. Продължаваме нататък“, опита се да замаже положението Жени Марчева. Случаят се повтори с втори паднал телевизор, докато Канна Рачева разказваше за работата си като съдебен репортер. „Продължават да падат“, пошегува се тя.


Видимо притеснена, водещата побърза да приключи разговора, преди цялото студио да се превърне в сцена на подобни фалове. И сложи край на предаването, измъквайки се с ограниченото време и редактора.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени