Венета Харизанова в болница! (Ето причините, които я сринаха)

4355
15 Март 2015, 16:05


Венета Харизанова е много обезпокоена за красотата и здравето си, заради което е развила опасно автоимунно заболяване, научи HotArena!

 

Заради него Венета трябва да се подложи на драстичен хранителен режим, който продължава не месец и година, а цял живот. Притеснителното обаче е, че веднъж Харизанова вече е преминавала през ада на тази своя неопределена болест, която я извади от строя за почти за 2 години и сега отново я мъчи, пише „Уикенд“.

 

Този път ужасът и болката, които Харизанова преживя преди няколко години, са на път да се повторят заради сериозния стрес, на който моделката е подложена. Той отключил старите симптоми на автоимунно заболяване, която Венета има.

 

Моделката вярвала, че се е избавила от него преди години след много процедури. Заради ангажиментите и объркания си личен живот обаче от няколко месеца Харизанова отново попадна в плен на болестта, която този път няма да иска да си тръгне лесно.

 

Преди години Венета едва не сложи край на кариерата си след тежки проблеми с кожата и косата. Красавицата развиваше непоносимост от почти всичко, което слагаше в устата си и върху кожата си. Така се докара до почти убийствената диета да вкусва само картофи и ориз. Заради този небалансиран режим качи 17 килограма, а косата й започна да капе.

 

За да се избави, Венета започнала всеки ден да записва какво яде. Хранела се еднообразно и ако се получела реакция, отмятала съответната храна като забранена. Докато накрая не станало ясно, че има хистаминова непоносимост. Затова се стараела да купува само чиста храна, но както й казал и алергологът й, да не вкусва нищо, за което не е сигурна как е готвено.

 

Освен с промяна на храненето Венета спешно трябвало да поработи над мисленето и личната си философия. Именно тя била в основата на изцелението й. Ако душата била в хармония, тялото също щяло да я последва, учили я хомеопатите.

 

Изцелението й било допълнено от цял месец в Бали. Там срещнала гуру, който й помогнал да израсне духовно. „В Бали ме научиха, че всеки е виновен сам за грешките си. Всеки прави избор. А преди аз все прехвърлях вината на някой друг“, обяснява Харизанова.

 

До Бали моделката стигнала, след като диетата не й помагала напълно за здравословния й проблем. А освен подуването, той започнал да се отразява и върху ставите й. Научила го по лошия начин - след като краката отказали да я слушат. Тогава била в заведение в Монако. Опитала да стане от стол и единият й крак не й се подчинил.

 

Останал свит. „Докторите в България не успяха дълго време да разберат какво ми е. В Щутгарт ме оправиха“, казва Харизанова. Оказало се, че има заболяване на хрущялите, което е за цял живот.

 

При първото влошаване на здравословното си състояние Венета не можела да ходи. Прекарала 6 месеца в дома си. Трябвала й помощ дори да отиде до банята. „Баба ми помагаше да стана от леглото“, разказва Венета.

 

Болестта я е накарала да съзрее. Започнала да медитира, потърсила себе си в Бали и днес се чувства израснала духовно. Осъзнала кои са важните неща в живота. А сред тях са здравето и любовта, не парите.

 

Проблемите в личния й живот обаче отново я връщат назад и от няколко месеца Венета пак е в търсене на лекари и специалисти, които да възвърнат здравето й. Харизанова била изпитала де що има алерголог и хомеопат, но проблемите не били само в тялото й, но и в главата й.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени