Весела Кюлева в развод (Банкерската вдовица бяга в Сингапур)

3609
30 Юни 2014, 16:00


Вдовицата на разстреляния банкер Емил Кюлев – Весела зарязва окончателно остатъците от финансовата империя на съпруга си и се мести за постоянно в Сингапур, съобщиха запознати с битието на шармантната дама, научи HotArena.net.

 

Известната като „веселата вдовица” бивша секретарка, която наду корема от футболиста Мартин Станков докато цветята по гроба на съпруга й още не бяха пуснали коренчета, надиплила 1,5 милиона долара, които местното правителство изисква за автоматично издаване на статут „постоянно пребиваващ”, пише в. „Всеки ден“.

 

Преди година Весела наби шута на изгората си – бившия ритнитопковец от Левски Станков, известен като „Бялото перо” заради сребристия акцент в смолисточерната си коса. Двамата сключиха брак на пищна церемония през 2010-а, но след това Мартин направи всичко възможно да пропилее за норматив огромното наследство на убития Кюлев. По последна информация Кюлева е събрала адвокатите си и вече е оформила молбата си за развод.

 

Сред фрапантните бизнес гафове на Мартин, когото Весела тури за шеф на лизингово дружество,  беше предоставянето на дузина автомобили на собствениците на „Титан“ Митко Борисов – Гърнето и Иво Иванов – Праховеца. Те увиснаха с над 1 милион лева на Кюлева за двата си бронирани джипа, както и за автомобили, ползвани от пернишките им ортаци Първан Първанов – Перо Железаро и Кирил Желев — Киро Змея.

 

Новият съпруг на Кюлева се сдобил с генерално пълномощно, което му позволявало да взима генерални решения и да се разпорежда с фирмените сметки. Бивши служители твърдят, че всеки опит да предупредят шефката си за прогресивно намаляващите й финанси, рефлектирал върху тях с незабавно уволнение, разпоредено от Станков. „На седмица изчезваха по 30 000 до 50 000 лева”, цъкат с език хорицата.

 

Веселата вдовица Кюлева наследи от убития си през 2005 г. мъж сериозни активи, които по-късно продаде и прибра над 300 милиона евро. Голяма част от парите обаче бяха профукани от финансовия тарикат Иво Прокопиев. Твърди се, че най-грандиозната загуба, инкасирана от Кюлева след съвет от Прокопиев, е покупката на книжа от гръцкия държавен дълг за близо 80 милиона евро в края на 2009-а.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени