Вижте къщата на Бил Гейтс (СНИМКИ)

4046
24 Януари 2013, 16:18


 

Един от най-богатите хора в света Бил Гейтс показа дома си. Мултимилиардерът, който живее във Вашингтон най-накрая се реши да покаже къде живее, видя HotArena.net.


Жилището наричано още Xanadu 2.0, се оценява на 148 милиона долара. Само данъците й през 2009 година са били в размер на 1 милион долара на година.


Гейтс е похарчил и 14 млн. долара, за да закупи земята наоколо, за да не бъде притесняван от никого. По-голямата част от имота е под земята, тъй като някои от най-секретните разработки на компютърния гений са създадени именно в личната му лаборатория.


Строежът на дома е продължил 7 години. Всички подове са с отопление, в това число коридорите.
Отоплена е дори и алеята, по която се влиза с кола. Над 300 души са строили къщата, от които 100 са били електротехници.


В дома има всякакви технологии, като са използвани общо около 82 км оптични кабели. Членовете на семейството, както и гостите, получават микрочип, с който контролират всичко във всяка стая, в която влязат - осветление, отопление, музика и дори украсите по стените. А за степента на сигурност на имота говорят десетките системи монтирани за охрана тук.


Говори се, че ексцентричния гений е настоял всяка дръжка на врата да бъде специална. И цената им започва от 2 000 долара. Що се отнася до вратите някои от тях тежат цели 360 килограма.


Посетители на дома на Гейтс разказват, че в огромната му библиотека има и две тайни полици с книги. Най-странната атракция в къщата обаче е стаята с батут.

Няма много снимки от вътрешността на дома, тъй като Гейтс не пуска журналисти вътре. От време на време, обаче, той прави обиколки с благотворителна цел.

. През 2009 година компютърни магнат организира благотворителна разходка из дома си, която струваше близо 35 000 долара на човек, с включена лека почерпка, пишат от lubopiten.com.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени