Вижте най-дебелата българка (Тежи 240 килограма)

2703
21 Юли 2015, 12:13


Дебеланка от Ямбол държи рекорда за най-дебела българка. Яна Митева е с тегло от 240 килограма и държи титлата за най-голяма пухкавелка у нас, научи HotArena.

Историята на Янка е добре известна. От 240-килограмов инвалид, който дори не може да ходи, тя успява да свали почти половината. Лекарите й дават година — две живот, но тя успява да ги обори.


На 15 юни 2012 година младата жена влиза в болница с тежка сърдечна недостатъчност и в кома, предизвикана от остра инфекция на белите дробове.


Теглото й от 240 килограма обаче се оказва огромен проблем и тя е транспортирана с огромни усилия до Стара Загора за нужното лечение.


Там е установено, че жената страда от тежка форма на затлъстяване и има индекс на телесната маса 71, при условие, че всичко над 30 се смята за смъртоносно.


Едва по-късно тъмнокосата сладурана успя да намали тонажа си наполовина и от пълен инвалид се превърна в апетитна красавица.


В последно време обаче Яна е започнала драстично да връща изгубените килограми и от 120, кантарът вече сочи 160 кила. При това е принудена да качи цели 40 килограма заради рязкото отслабване, пише „Телеграф“.


Жестоката диета й компенсира проблемите с теглото, но й създава други грижи — проблеми с дишането. Така Минка няма друг избор, освен да започне да се храни обилно и да качи 40 килограма.


За да избяга от изкушенията, тя напуска работата си в цех за сладки и се мести в Сливен. Редовно ходи на изследвания и е доволна от това.


„Учудих се много, когато ми казаха, че трябва да кача тегло, но такъв е животът—всяко зло за добро. Единственото ми желание е да съм достатъчно здрава, за да мога да се грижа за дъщеричката си“, твърди жената.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени