Вижте най-приказните къщи в света

5167
14 Януари 2013, 16:08


Те напомнят, че с фантазия и майсторство можем да се пренесем в света на приказките и тук, на Земята.  И определено очароват с приказната си архитектура, видя HotArena.net.

 

Най-високият дом за чаена церемония е, разбира се, в Япония. Той се намира в префектура Нагано, а негов създател е известният японски архитект Таронубу Фуджимори. Къщата е изградена от елементи, напомнящи традиционната японска къща за чай, необичайни са високите колони, на които е закрепена постройката. Погледнато отдалеч, сградата прилича на мястото, където Алиса се среща на чаша чай със своя приятел.

 

Втората приказна къща е в Португалия. Тя е поместена между две огромни канари, които изглежда, че всеки момент ще се търкулнат по склона. Отдалеч хората смятат, че това е една скала, която е била издълбана и превърната в къща.

 

Третият малък дом е като загубен сред ландшафта на един от малките острови около бреговете на Исландия. Говори се, че правителството на страната е подарило къщата заедно с парцела около нея на певицата Бьорк за приноса й в популяризиране на културата на Исландия по света.

 

Отвъд океана също има приказни къщи. Ето една от тях, създадена от художника Патрик Дохърти в щат Тексас, изцяло изплетена от пръчки на различни дървета. Особено красива е през зимата, на фона на снега.

 

Но най-близо до представите ни за приказна постройка безспорно е замъкът Нойшвайнштайн в Германия, построен от крал Лудвиг Втори. Той е един от най-посещаваните туристически обекти в Германия и прототип на замъка на Спящата красавица в Дисниленд, пише blitz.bg.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Kofti
преди 5 години
0
Strahotni sa :))
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени