Владо Николов: В чужбина бачкаме като роби!

897
16 Септември 2017, 11:44


„Българите работят като негри навън. Правят неща, които тук смятат за недостойни. Не ги разбирам“, разсъждава по темата с гурбетчийството един от най-добрите ни родни волейболисти и настоящ участник във „Фермата“ Владо Николов.

Той се изказа крайно по отношение на нашенците, които заминават в чужбина и остават близки, роднини и приятели. „Братовчедка ми сменя памперси в Англия, а тук има цяла къща, която пустее“, с тъга призна Николов. Той е баща на четири деца, които отглеждат в България със съпругата си.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
:)
преди 9 месеца
0
Човека се е напечелил в чужбина и сега му е лесно :) Да пита моята баба и родителите ми, които също вече са пенсионери, как се живее със жълтите стотинки, които получават. Ако не им пращам средства, в никакъв случай не могат да скърпят двата края. С моята специалност в БГ работа не мога да намеря, или поне не такава, която да ми позволи да отгледам 3те си деца и да помагам и на любимите ми хора, които цял живот са бъхтили нарая за нищо. И да, имаме хубава къща, но тя иска поддръжка, данъци и куп други сметки. Един ден и аз ще се върна, но в момента просто не мога да си го позволя, както и много други българи в чужбина.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ПФФФФФФФФФФФФ
преди 9 месеца
0
Защото тука не си роб и то за далеч по-малко пари. Всеки гледа да те излъже, ни закони има, ни нищо. Могат посред бял ден да те убият, докато минувачите снимат за фейса. А после убиецът ти плаща и си живее свободен като птичка. Не, благодаря, по-добре роб в страна със закони. Носталгия - не носталгия с всичко се свиква. Освен това има и много българи, които работят на хубави места, не всички са чистачи. П.С. Един бъдещ емигрант.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Сани В.
преди 9 месеца
0
Владкооооо,не си на ясно мой човек с гурбетчииството!По -добре не се изказвай непоДготвен,за да не рискуваш да обидиш хилядите българи работещи извън БГ.!Ти попитал ли си братовчедка си,защо е оставила голямата си къща и е хуккнала да работи в чужбина!Гледай си семейството,живо и здраво да ти е ,и не нищи теми за които не си подготвен!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени