Владо Николов във „Фермата“: Матей Казийски ме предаде!

1643
02 Октомври 2017, 22:00


Волейболната легенда Владо Николов повдигна завесата на един от най-важните периоди в кариерата си и заговори за разочарованието си друга родна звезда във волейбола – Матей Казийски. Двамата бяха блестящ тандем в националния отбор в продължение на години, но оттеглянето на Казийски точно преди Олимпиадата в Лондон през 2012 г. сложи край на както на това, така и на надеждите за олимпийска титла за отбора, който тогава беше във върхова форма.

Владо разказа за тежкия момент в снощния епизод на „Фермата“, за да отговори на любопитството на танцьора Калоян.

Бившият капитан обясни, че бунтът на Казийски срещу управниците на волейболната федерация, когато той си тръгна с треньора Радо Стойчев, се оказал решаващ и попарил всички надежди за олимпийски титли.

„Оттеглянето му изигра огромна роля. Той имаше избор да вземе решение – да избере позицията за България или против България. И той избра „против“. Такива моменти имаш единици в живота, когато можеш да спечелиш олимпиада“, разказа Николов. Тогава на мястото на оттеглилия се в последния момент Казийски влязъл да играе Тодор Скримов, по това време млад и неопитен.

„На мачовете, на които той се пропука, Матей щеше да ги отиграе насън, както стотици пъти е правил преди това. Той даваше спокойствие на всички, знаеха, че когато е тежко, той ще свърши работа. Аз се почувствах предаден от Матей, заедно бяхме силни. Когато аз и той бяхме заедно и във форма, другите отбори се страхуваха от нас“, спомни си славните времена с отбора бившият капитан.

Николов обаче не бил затруднен да спре със спортната си кариера заради силните болки, които изпитвал от контузии и активна кариера. И до днес помни всички мачове. Както и един от най-слабите си, след който обаче бил изключително щастлив.

„Беше на Световното първенство през 2006 г. в Япония, когато направихме пробива срещу Куба. Чух се с Мая и тя вика „Искаш ли да ти кажа нещо? Честито, роди ти се син“. На този мач бях нула“, спомни си и хубавите моменти в залата Владо Николов. 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени