Внучката на автора на „Химна на независимостта“ – модел No. 1 в Чехия!

1288
23 Септември 2014, 14:00


Капелмайстор Георги Шагунов е едно от незаслужено забравените светила на родното изкуство. За него се сещаме само покрай 22 септември, тъй като композиторът е автор на „Химна на независимостта“. Според легендата маестрото съчинява музиката и текста само за четвърт час, след като научава новината за радостното събитие преди 106 години, напомня HotArena.net.

 

Оказва се, че големият музикант е оставил освен фантастичното си музикално наследство от над 500 произведения, и страхотен генетичен материал.

 

„Всеки ден“ научи, че чешкият топмодел Рената Занекова, една от най-красивите жени не само в родината си, но и в цяла Централна Европа, е правнучка на родния маестро. Красавицата е внучка на д-р Екатерина Занекова – дъщерята на Георги Шагунов, която се омъжва за чешкия дипломат Томаш Занекови в средата на 20-те години на миналия век.

 

Рената започва късно кариерата си на модния подиум – вече прехвърлила 20-ака, което си е патриаршеска възраст в средите на от кутюр-а. Пълна отличничка в училище, младата дама е открита за обектива случайно, като студентка по фармация в родния си град Бърно. Снима се в реклама за паста за зъби, а през следващата 1996 година участва в конкурса „Мис Чехия“ и е сред финалистките.

 

Следва поредица от авторитетни награди – През 2001 г. Занекова става втора подгласничка в международния „Мис Интерконтинентал“, като на 26 години е най-възрастната участничка. Година по-късно печели „Топмодел на света“ в германския град Кайзерслаутерн, а слeд няколко месеца става четвърта на „Мис топмодел“ в Истанбул.

 

Кариерата на красавицата приключва така внезапно, както и започва. Рената решава да се завърне на студентската скамейка и скъсва с бляскавия свят на модата. До днес обаче остава едно от емблематичните лица на Чехия от края на миналото хилядолетие и местните мъже с трепет си спомнят изящните й форми.

 

На името на Георги Шагунов има една малка уличка в Бургас, но маестрото явно се е постарал да си осигури безсмъртие по най-добрия възможен начин в лицето на потомците си, начело с прекрасната Рената Занекова.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени