Внукът на Царя- Симеон-Хасан стана трети клас и получи подарък жребец (Фамилията не искала да го глези, а само да го вкара във висшето общество)

2214
06 Септември 2015, 14:01


Най-малкият внук на Симеон Сакскобургготски – Симеон-Хасан е получил наскоро пони като подарък от своите родители. Княгиня Калина и съпругът ѝ Китин Муньос направили неочаквана изненада за 8-годишното момче, научи HotArena

 

 

Внукът на Царя вече е третокласник във Френския лицей в Рабат – столицата на Мароко, където живее аристократичното семейство. Ученикът бил изключително прилежен и пълен отличник още от първата си година в елитното школо.

 


Имено това била причината за щедрия подарък от страна на Китин и Калина. Те не искат да разглезват своя син, а да го поощрят както в ученето, така и в спорта.

 


Още когато  бил на 2 години, малкият Симеон-Хасан получил първия си урок по езда.  Именно заради това майка му, която активно участва в конни състезания в Близкия изток и в Европа и баща му, който е мореплавател, изненадали сина си с малко конче, подходящо за ръста и за годините му.

 


Малкият благородник не за първи път получава подобен чифтокопитен подарък. Първото му пони му било подарено от Симеон Сакскобурготски, когато му бил на гости у нас. Новата придобивка обаче ощастливила повече момчето, защото вече е в по-осъзната възраст.

 


Малкият княз вече имал и специални преподаватели, които го учели как да се държи във висшето общество, пише „Уикенд”. Симеон-Хасан взимал уроци по церемониал и протокол. Учели го как да се храни на масата, как да борави с приборите.

 


Казвано му е дори кога да говори и кога просто да се усмихва. Няма нищо по-естествено от това 11-тото и засега последно внуче на последния български цар и правнук и праправнук на царете Борис III и Фердинанд, както и роднина на всички кралски фамилии в Европа, да получава уроци по дипломация още в невръстна възраст.

 


Макар да не е претендент за царската корона княз Симеон Хасан носи титлата княз и за семейството на Сакскобургготски е символично, че той е първото царско бебе, родено в България 70 години след дядо си цар Симеон II

 


Снимка от първите уроци по езда на Симеон-Хасан - в галерията!
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени