Военният министър Николай Ненчев вози любовница с „Бентли” (Скандални разкрития за Ники Мокета)

5231
19 Март 2016, 14:00


Придобилият скандална слава военен министър Николай Ненчев e разследван за корупционни практики от ДАНС заедно с дясната си ръка – началникът на дирекция „Отбранителна аквизиция” Венислав Цанов и шефката на политическия си кабинет Валерия Кардашевска, научи разбра HotArena.

 

Според данните, събрани от спецченгетата, Ненчев, любовницата му Кардашевска и Венислав Цанов са нагласявали обществени поръчки в армията през последната година, като чевръстото трио е съумяло да ощети Военното министерство с над 15 милиона лева чрез сключването на неизгодни договори, поверени на приближени до военния министър, пише „Уикенд“.

 

50-годишният Ненчев, наричан от военните с прозвището Ники Мокета заради присадената си коса, попаднал в обсега на разследващите миналото лято покрай назначението на регистрираната за проституция негова землячка от Ямбол Росица Русева за шеф на дружеството „Снабдяване и търговия”. В крайна сметка Русева, която също поддържа интимни отношения с Ненчев, бе уволнена от Военното министерство, тъй като от ДАНС отказаха да й предоставят достъп до секретна информация.

 

В престъпната схема, която Николай Ненчев е съградил, ключова роля играе началникът на дирекция „Отбранителна аквизиция” Венислав Цанов. Именно Цанов е човекът, отговорен за доставката на дефектните парашути на стойност 3,2 милиона лева.

 

Преди дни Военно-окръжната прокуратура призова висши офицери да свидетелстват по сделката с бойните парашути, след като се оказа, че военните са закупили от немската фирма „Брюгеман” опасни парашути, които са без усилващи ленти за безопасно приземяване, а диаметърът им е по-голям.

 

Венислав Цанов е силния човек в министерството, Николай Ненчев и любовницата му изпълняват неговите заповеди”, категорични са висши военни пред „Уикенд”. Те разкриват, че Цанов шофирал лъскаво „Бентли” за 250 000 лева, което най-демонстративно паркирал пред Военното министерство и което редовно предоставял за ползване на Николай Ненчев и любовницата му Валерия Кардашевска. Автомобилът най-вероятно се води собственост на роднина или близък приятел на Цанов.

 

Цанов спуска задачите за нагласянето на обществените поръчки и търгове на секретаря Добромир Тотев, който съвместно с Валерия Кардашевска изнамира експерти и съставя комисии, които да узаконят безобразията”, свидетелства служител от Военно министерство.

 

Източникът ни преди дни е дал показания в ДАНС, като е разказал как Венислав Цанов и Валерия Кардашевска чрез поправка на Устройствения правилник решили да съберат под една шапка две ключови и доходоносни дирекции в министерство на отбраната, които по своята същност нямат допирателна – „Инфраструктура на отбраната” (която отговаря за имотите на армията) и „Отбранителна аквизиция” (там са обществените поръчки).

 

По всяка вероятност Ненчев ще се прости с поста си до края на месеца, тъй като в близките дни ще избухне нов скандал с манипулирана обществена поръчка за 9 милиона лева. Що се отнася до Венислав Цанов, то той е в неплатен отпуск от няколко дни и най-вероятно ще бъде привлечен като обвиняем по аферата с дефектните парашути.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени