Възстановяват лицето на Айша Биби (СНИМКИ)

6911
20 Декември 2012, 10:46


Младата афганистанка Айша Биби, която бе жестоко малтретирана от мъжа си, вече почти възстанови лицето си научи HotArena.net. Жената претърпя редица пластични операции, които да й върнат предишния облик.

 

Припомняме ви, че през 2010 година Айша избяга в Америка, след като постъпи в американски медицински център в Афганистан.

 


Историята на 21-годишното момиче, което бе продадено от баща си на талибан потресе света. Едва 12-годишна тя е продадена на един от бойците им, заради неплатен дълг. След опит за бягство Айша е заловена и обезобразена от мъжа си.

 


Днес афганистанката е в Америка, където от шест месеца се подлага на възстановителни операции. Част от процедурите включват реконструкция на носа и ушите й, като за целта лекарите отглеждат кожа на челото й.

 


“В началото бях много уплашена. Беше ме страх да погледна лицето си в огледалото"., разказва Айша. Лечението на момичето е едва към средата, но тя е твърдо решена да издържи операциите докрай. "Бях уплашена да мисля какво ще се случи с мен за напред. Но сега вече не ме е страх. Сега знам смисъла на живота, как да живеем", казва тя, пише  "24 часа".

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени