„За или против абортите“ е темата на „Сблъсък“ тази събота

1363
24 Февруари 2017, 11:12


Участниците в първото от четирите ексклузивни издания на предаването “Сблъсък” ще спорят по темата “За или против абортите”.

От едната страна на ринга ще седнат Аделина Банакиева и певицата Сантра. Двете дами ще защитават тезата, че да направиш аборт е право на избор на всяка жена. Твърдо против ще застанат акушер-гинекологът и ембриолог д-р Георги Николов и отец Владимир Дойчев, според които премахването на живот, освен че е е против каноните на църквата, може да донесе и нежелани последствия, свързани с репродуктивното здраве при жените.

Статистиката за направените аборти през 2016 година е особено тревожна. По данни на Националния център за обществено здраве и анализи, само през последната 2016 година, над 25 хиляди жени са направили аборт, като повече от половината от тях – по собствено желание.

Извънредните издания на “Сблъсък” са в подкрепа на кампанията на Движение за национална кауза “Направи го за България” и имат за цел да помогнат за справяне с демографската криза. За първи път след седем години Иван и Андрей се връщат обратно на ринга, за да успокояват страстите, този път само по теми, свързани с родителството и раждаемостта.

Началото на първия “Сблъсък” е от 10 часа, на 25 февруари, в Sofia Ring Mall. Всеки гост на търговския център ще има възможност да проследи спора между участниците на живо, както и да се включи пряко в драматичния дебат.

Най-горещата част ще се излъчва на живо в ефира на предаването “Тази събота” по bTV, която е медиен партньор на кампанията. Целият сблъсък ще се стриймва във фейсбук страницата на ДНК: facebook.com/dnknpo.

Освен да видят на живо любимите си водещи, посетителите на Sofia Ring Mall ще могат да се срещнат и с някои от лицата на инициативата и да получат повече информация за нея.
Част от кампанията е най-голямото кръщене в съвременната история на страната. Всички, чиито деца са заченати след 1 януари 2016 година, могат да се запишат, като качат на facebook.com/dnknpo снимка от видеозон, положителен тест за бременност или на вече роденото си бебе. За всяка споделена бременност ДНК ще дари минимум един лев за двойки с репродуктивни проблеми. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
devil
Преди 1 година
0
о ама те защото тия двамата са родили по 5 деца и ще говорят за аборти
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени