За Куба - истината или комерсиално

620
02 Март 2017, 12:25


От два дни в българския нет се завъртяха потресаващи заглавия - супероткритие срещу рака в Куба... "Потресаващата " новина тръгва от един сайт, после, с почти дословно същия текст поема в друг, после в трети...И започва тоталната кубинска истерия.

Всъщност, в компота, който е създаден, се говори за качествата на три отделни препарата, а крайният резултат е, че ви убеждават спешно да отивате в Босна и Херцеговина да си купите от там третото име"Ескозул", което уж е най-новото кубинско антираково творение... Ако се позаровите здраво натам, където ви отправят, ще видите, че крайната ви точка е едно творение ,произвеждащо се в Доминика, Чили, Еквадор, Мексико и къде ли не.. Но не и в "Лабиофам"-Куба.

И затова си има простичко обяснение - синият скорпион е едно такова минитворение, което съществува само на територията на няколко кубински провинции. И никъде другаде по света. Така че ресурсът на отровата от син скорпион е единствено на кубинска територия. А сега започвам поред.


1. Първоначално ви убеждават за новото суперчудо "Симавакс"

Ако се поразровите здраво обаче, ще попаднете на моя публикация отпреди 7 години, през 2010 година- тогава посетих в Хавана кубинския Център СИМАБ, в който се произвежда експерименталната антиракова ваксина "Симавакс",но в ранен изпитателен срок.

А сега обърнете внимание- ваксината се създава САМО за БЕЛОДРОБЕН ЕДРОКЛЕТЪЧЕН рак, 3 и 4 стадий, БЕЗ НИКАКЪВ МЕТАСТАЗЕН ПРОЦЕС...Иначе е неприложима и неефективна...

Публикацията в основния ни сайт е с наименованието "Победителката "Симавакс"... Ще изпусна подробностите и ще ви съобщя, че първият български онкопациент, на когото буквално уредихме заминаването в единствената кубинска болница за лечение на чужденци, се казваше д-р Люба Найденова от Плевен.

Втората онкопациентка беше в крайно тежко състояние и не можеше да издържи дългия път, затова организацията беше друга - да и се предостави малко от експерименталното лекарство за приложение тук, в дома. И после да мислим...

Д-р Люба Найденова се върна наистина във впечатляващо добър вид, с количество ,необходимо за още три месеца/спестяване на средства,разбирате/. И после живя още 3 години.Т ака тя покри всички клинични прогнози за "Симавакс"- стабилизиране и удължаване на живота в рамките на 3-4 години.
Другата пациентка не дочака края на всичките инжекции и почина... С нейния син дълго предлагахме на желаещи да опитат ваксината, за да не се изхвърля безмислено - никой не се съгласи...

Бързам да кажа- "Симавакс" никъде в Хавана не се продава в аптеки, тя е само за болнично приложение. По тази причина безумната 100-доларова цена витае само в главата на авторите на тази истерична кампания.

И така - в годините от тогава насам, "Симавакс" си стои в това състояние - експериментално прилагане на отделни онкопациенти с прием в кубинската болница в Хавана. До миналата година, когато на една голяма международна среща в ООН, на персонална първа среща между американския президент и кубинския президент, Раул Кастро демонстративно подаде на Барак Обама папка с клинична документация на въпросната ваксина. И предложение-молба- американската Агенция за контрол на лекарства и храни и американските изследователи да помогнат за довършване на клиничните изследвания и "Симавакс" да получи полагаемата и се международна регистрация. Папката беше приета, кадрите - преминаха през целия свят.

Защо тогава тези български сайтове не публикуваха гръмките си заглавия,не знам... Знам само, че в момента, с тотално смесване на факти и понятия, се цели някакво зарибяване към обетованата Босна и Херцеговина, където може да се купи нещо, което е очевидно важен контрабанден продукт, с планиран финансов ефект.

И още нещо - до този момент няма никакво изявление от която и да било американска институция, че са приключени клиничните изследвания и е извършена каквато и да било процедура по регистрация и масово производство.

Продължението ще го напиша в друга част, защото предприехме ред мерки, включително и за съответна документация, за да отговорим по закон и подобаващо на тази специална рекламно-прицелна кампания.

Ще завърша тази първа част от отговора си с категоричното мнение - с българските онкопациенти в момента се извършва гавра, навярно с определена цена и определена цел. Но в дъното на тази цел е и дискредитирането на много умни и принципни кубински онколози и изследователи, в чийто труд някой се е прицелил с нечисти намерения.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени