loading...
loading...

Защо фалират модните агенции?

813
14 Февруари 2013, 14:43


Крах в модната индустрия отчитат родните икономисти. Положението в бранша е сериозно и ще става все по-притеснително. Модните агенции една по една фалират, като крак повлачи Джей Моделс, която затвори още в края на 2007 година. След нея още много елитни агенции в бранша бяха принудени да обявяват фалит под ударите на кризата.

 

Причините са комплексни и не са по-различни от проблемите в другите браншове – междуфирмена задлъжнялост, рязко намаляване на приходите и съответно – на заплатите.

 

„Проблемът при модните агенции е, че големите фирми спират да плащат и по-малките затъват все повече. Хонорарите на моделите и манекените падат драстично и повечето се отказват“, обяснява една от шефките на модните агенции у нас.

 

Трудът и на фотографите и на останалите кадри в бранша се обезценява и масово заминават да си търсят късмета в чужбина. В същото време в България се усеща все по-голямо текучество на кадри. Получава се един затворен кръг, който все повече се стеснява под натиска на кризата.

 

В България има възможност модната индустрия да се развива и да се печели добре от нея, но за съжаление при сегашните условия това е невъзможно. „Докато преди всяко второ момиче мечтаеше един ден да стане модел, днес се знае, че няма хляб в тази работа“, заключва шефката на една от големите модни агенции в България.


ЕКСКЛУЗИВНО!!! Невероятното отслабване на Ваня Червенкова вече е постижимо от всеки с уникалния й продукт – BEVARED! Вижте и кои звезди се вталиха с добавките! Поръчайте ТУК!


Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2017. HotArena | Всички права запазени