Защо Ваня Червенкова лежа в затвора? (Всичко за АФЕРИТЕ на бизнес дамата + защо стреляха по нея)

8829
13 Декември 2015, 11:00


Редакторска плесница

 

Когато се заговори за миналото на Ваня Червенкова, на преден план винаги изпъква прострелването й. А това, че е лежала в затвора, някак си не се споменава.

 

Факт е обаче, че Ваня е арестувана и лежи в следствения арест в Благоевград, припомня HotArena.

 

Делото за тази далавера се точи над 10 години и накрая Червенкова е обявена за невинна.

 

Навремето Ваня излиза от килията на благоевградското следствие, след като адвокатите й представят медицинска бележка, че страда от

 

тумор на хипофизата и е нужна спешна операция

 

Ваня още от онези години върти бизнес с чеченци и грузинци.

 

След като Ваня Червенкова напуска Варна и се мести в София, връзките й с чеченците продължават, разказват източниците на „Уикенд“. В един момент имената на шеметната дама и на нейните приятели от Кавказ обаче излизат в

 

едни и същи схеми за точене на ДДС

 

Фирмите на Ваня са подозирани за източването на 890 000 лева ДДС само от Благоевград.

 

Цялото изтеглено ДДС е 890 000 лева, като 520 000 лв. от тях, както сочи разследването,

 

отиват в две фирми, свързани с Ваня Червенкова

 

Те са със седалище в кюстендилските села Драговищица и Градец. В тях съдружници на днешната ВИП персона са чеченци от кръга на Патаев и Яхиа Хашиев, който всъщност е ингушетец.

 

Самата Ваня Червенкова категорично твърди, че не е точено ДДС. „Това е една безумна клевета, която се върти години наред! В процеса се доказва, че има такава сделка. Всички свидетели говорят за наличие на стока и внос. Прокуратурата се опитва да докаже 10 години, че сме престъпници. Не искам снизхождение, защото съм невинна и разчитам да получа оправдателна присъда“ – отсича Червенкова.

 

А какво става с чеченските й партньори? Те са обвинени, че по аналогична схема с фиктивни сделки са изтеглили 365 000 лева ДДС.

 

По-късно, когато Ваня Червенкова е простреляна в центъра на Варна, полицията проследява и версия за участие на чеченците в покушението. Ченгета си припомнят, че веднага след стрелбата криминалистите

 

арестуват петима чеченци от кръга на Яхиа Хашиев

 

и трима българи, също свързани с него. След 72-часов престой в ареста те са освободени, защото няма доказателства за тяхно участие в стрелбата срещу Ваня.

 

Според запознати обаче чужденците са организирали покушението срещу нея от страх да не ги издаде.

 

Покрай чеченците в ареста е хвърлен и бизнесменът Николай Керопов. Той на пръв поглед сякаш няма нищо общо с аферата. Керопов е по-известен като собственик на птицекомбината в Провадия, който бил най-големият на Балканите. Птицефермата обаче изгаря преди години.

 

Преди да отиде в Керопов, нейни стопани са били Дончо Димитров, по-известен като Дончо Провадиеца, депутат от Бизнесблока на Жорж Ганчев, а също и разстреляният бизнесмен от Варна Лазар Анев. За неговото убийство се твърди, че е свързано с голяма ДДС афера. Анев бил натискан да натопи чеченците за изтеглен неправомерно данък.

 

Според запознати той обаче бил наясно с голяма част от големите играчи в аферите с източеното ДДС. Хора от калибъра на Ваня Червенкова и чеченците били само техни подставени лица. Тя отнесла куршумите в неуспешния атентат като един вид предупреждение. Да си затваря устата, защото е неудобен свидетел, който знае твърде много от кухнята на тъмния бизнес, включително и за точенето на ДДС – схеми, участници, покровители.

 

А че големите играчи в този бизнес са наистина големи, бил доказателство фактът, че съдебните процеси се точили с години и накрая завършили с оправдателни присъди, допълват запознати.

 

В такъв смисъл убийството на бизнесмена Лазар Анев, както и атентатът срещу Ваня Червенкова е логично и до днес да се водят официално „неразкрити“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
персенк
преди 2 години
0
имате интернет и компютри в ръцете си хора. влезте в търговския регистър и вижте за какви суми и колко от фирмите на червенкова са запорирани! и тя има претенции за честна бизнесдама моля ви се. вижте как онази комисия, която отнема незаконнно придобито имущесто защо и какво ѝ е запорирала на таЯ жена, която не престава да се хвали със собствен самолет, с поршета и ламборджинита. МРЪСНА КРАДЛА И МОШЕНИЧКА Е "г-жа благочестие"
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Vi
преди 2 години
-6
ku4ka mrasna a dietata ti e protivna nezdravoslovna otvratitelna i kato tebe protivnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
o
преди 2 години
-2
То е ясно, че няма някой да тръгне да се занимава с тебе да те прострелва 9 пъти, ако не си замесена в някакви много дебели кражби, измами и мошеничества. Същия фалш, който сега се опитва да ни пробута и от екрана, правейки се на новата майка Тереза и с вечно поучителен и нравоучителен тон, а фалшът й прозира отвсякъде за интелигентния зрител. Ако спечели тая, ще е пълно падение за нацията. Все едно пак да изберем мутрите!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
персенк
преди 2 години
0
имате интернет и компютри в ръцете си хора. влезте в търговския регистър и вижте за какви суми и колко от фирмите на червенкова са запорирани! и тя има претенции за честна бизнесдама моля ви се. вижте как онази комисия, която отнема незаконнно придобито имущесто защо и какво й е запорирала на таЯ жена, която не престава да се хвали със собствен самолет, с поршета и ламборджинита. МРЪСНА КРАДЛА И МОШЕНИЧКА Е "г-жа благочестие"


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени