Защо винаги ще избирам българките стоки пред чуждите

2637
16 Март 2014, 13:00


В никакъв случай не мога да кажа, че съм шовинист или обзета от краен патриотизъм! Не, причината да избирам винаги само български стоки пред чуждите е много простичка – качество и уважение към родния бизнес.

 

Замисляли ли сте се каква част от вашите пари, с които сте платили сметката в чужда верига магазини, влиза в хазната ни? А замисляли ли сте се колко по-малко Е-та има българска марка шоколади спрямо чуждестранната?

 

Истината е, че благодарение на вносните стоки и чуждите вериги магазини у нас огромни капитали изтичат от икономиката ни в джоба на чуждестранни инвеститори.

 

Когато пазаруваме от родните компании обаче, нещата стоят другояче – тогава парите си остават в държавата.

 

Затова в последно време много добро впечатление ми правят т.нар. киоски на Lafka. Освен че са изключително модерни и удобни, те са собственост на Табак маркет – българска компания. Най-хубавото е, че залагат на българските стоки и дори им слагат специални стикери, за да се различават от чуждестранните.

 

Нещо повече – една от идеите на Lafka е да възроди някои позабравени родни стоки от времето, когато никой не беше чувал за консерванти, оцветители и другите т.нар. E-та.

 

Извинявайте, но пред популярните и широко рекламирани лентички ментови дъвки и носталгичните дъвки Идеал, винаги ще избера вторите! Те не само ме връщат към детството, но и знам, че купувайки ги, не пълня джоба на чужд производител.

 

Илияна Николаева

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Diana
преди 4 години
0
TAKA SI E MOJA ZET E HOLANDEC I KATO DOJDE V bg SE ZA4UDI NA RAZNOOBRAZNITE NI ZELEN4UCI I NE6TA DIREKTNO OT PROIZVODITEL DAJE SE ZAPOZNA S NJAKOLKO BABI OT SELO DETO DIREKNO PROIZVEJDAT ZELENCUCU
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
fuck-off-lafka
преди 4 години
-1
Iliana, nai-dobre se grumni da ne se muchish...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени