Зорка би шута на Първанов? (Подробности)

2764
22 Септември 2014, 15:00


Георги Първанов и съпругата му Зорка са разделени, мълви се в редиците на оглавяваната от него партия АБВ. Повод за подобни сериозни съмнения дава фактът, че г-жа Първанова до момента не се е появявала на нито едно предизборно мероприятие на мъжа си, научи HotArena.net.

 

Тя отсъстваше от публичното пространство и когато бившият президент обикаляше и агитираше за АБВ преди евроизборите през май, пише в. „Всеки ден“.

 

Близки до Първанов твърдят, че той и съпругата му, с която са заедно близо 35 години, все още живеят под един покрив, но Зорка била категорично против след края на президентския си мандат мъжът й да става партиен лидер и да обикаля страната като обикновен функционер.

 

Г-жа Първанова, която е историк, смятала, че половинката й не трябва да се включва в партийни битки, а да запази авторитета си като бивш президент.

 

Няколко месеца преди Георги Първанов да напусне „Дондуков“ 2, Зорка сподели в тв интервю, че очаква края на президентския мандат на съпруга си с облекчение и удовлетворение. Съпругата му никога не е крила, че още през 1991 г. не е приела възторжено идеята Георги Първанов да влезе в политиката.

 

Не е била възторжена и когато Първанов пое БСП в края на 1996. Зорка била и против кандидатирането му за президент през 2001 г. Тя обаче признава, че мъжът й обича предизвикателствата. Този път обаче партийните амбиции и проектът АБВ са прелели чашата на търпението на скромната г-жа Първанова и тя е решила публично да пореже съпруга си, като не се появява на другарските му сбирки.

 

Няма как да не прави впечатление и че бившият президент непрекъснато е в компанията на певицата Николина Чакърдъкова и на пернишката кметица Росица Янакиева, които са водачи на листи за предстоящите избори от АБВ.

 

Не така беше по времето, когато Първанов се кандидатира на два пъти за държавен глава и макар че не бе съгласна изцяло с решението му, Зорка демонстрира публична подкрепа за мъжа си. Затова и сегашното публично отдръпване от мъжа й не може да не прави впечатление, независимо дали е продиктувано от проблеми в брака им или от желание тя просто да не е в светлината на прожекторите след 10-годишния престой на „Дондуков“ 2.

 

По-паметливи правят аналогия между Зорка Първанова и вече бившата съпруга на руския президент Владимир Путин – Людмила. Двамата обявиха официално развода си миналото лято след 30-годишен брак. Още от 2008 г. вървяха слухове, че руският лидер и жена му не живеят заедно.

 

Точно от това време бившата стюардеса спря да придружава Путин в чужбина, не ходеше да гласува заедно с него, а на коледните и великденските служби, оглавявани от руския патриарх Кирил, Владимир Владимирович беше сам.

 

Развръзката очевидно предстои и скоро ще се разбере дали Зорка Първанова е избрала пътя на Людмила Путина, която призна, че вече не понася голямата публичност, която предполага статутът на съпругата на политик от висок ранг.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени