102-годишен дядо масажира Мира Добрева

29 Август 2023, 09:00


„Незабравим дядо Хиньо, който на 102 години издаде книга! Лекуваше с акупунктура и знаеше 700 точки в тялото, които парираха болката“, разказа историята на акупунктуриста Хиньо дръзката журналистка Мира Добрева. „Какво е това, защо ме боли?“, обърна се тя към дядо Хиньо. Акупунктурата е терапия, популярна в китайската медицина, която се основава на поставянето на игли в определени точки на тялото, за да облекчи симптоми, свързани с различни заболявания. Това древно лечение продължава да бъде ефективно и става все по-популярно в управлението на цялостното здраве и стрес, пише България Днес.

Преди броени дни Добрева се подлага във Варна именно на такъв вид терапия. Столетникът Хиньо, който е счетоводител по професия, размачкал точките на Мира, след което водещата изпада във възторг: „Зрителите знаят, че имам мигрена, но той ми напипа точките, които ме взривиха“.

Бай Хиньо посвещава целия 
си живот в изучаването на акупунктурата като метод на лечение от много болести, защото, казва той на Мира Радева, между небето и земята е пълно с енергия, която минава през човека и от нас си зависи как ще я генерираме, как ще я преработим в наша полза. Журналистката мина през стресираща година, която сега успешно изкарва от системата си с помощта на древната практика. Хиньо стимулира нервната система и мозъка да отделят различни невропептиди, които помагат при болка, тревожност и др.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хахаха
преди месец
0
Мира Добрева и Мира Радева са съвсем различни жени! Четете си писанията преди да ги публикувате, МОЛЯ!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени