Адвокатът на нарязаната Дебора: Медицинската експертиза е спорна!

02 Август 2023, 10:24


„Медицинската експертиза е доста спорна! Не са взети предвид счупеният нос на Дебора, дълбочината на раните, засягането на нерви и това, че е могло да бъдат прерязани артерии. Не е сметната и обилната кръвозагуба."

 

Това каза за „България Днес" адвокат Димитър Киров, защитникът на нарязаната и унижена Дебора от Стара Загора. Адвокат Киров каза, че ще се борят за 3 неща, когато дойде делото и смята, че присъдата на Георги ще е ефективна.

 

„Първо, разбира се, ще се борим за справедливост за Дебора. Всяко общество има усещане за справедливост, но то идва от съдебната власт. Именно съдът е този, който раздава справедливост и ние се надяваме Дебора да я получи!

 

Второто нещо, за което ще се борим, е деецът да си получи заслуженото наказание! Почти съм убеден, че извършителят ще получи ефективна присъда.

 

Другото нещо, за което ще се борим в съда, е пряко обвързано с предишните две, а именно чрез постигане на сериозно наказание за всеки, който си помисли да извърши подобно деяние, да знае, че ще си получи заслуженото.

 

Тоест ще се борим за превенция на престъпността“,  уточнява адвокат Киров.

 

Според защитника на 18-годишната жертва именно заради нескопосаната медицинска експертиза прокуратyрата е повдигнала обвинения на Георги за нанасяне на лека телесна повреда.

 

 „Важно е да отбележа, че медицинската експертиза не задължава нито прокуратурата какви обвинения да повдигне, нито съда как да отсъжда. Това си е изцяло тяхна преценка! Смятам, че след като бъдат изготвени другата медицинска експертиза, психическа експертиза и когато бъдат разпитани свидетелите, обвинението може да бъде преквалифицирано в нанасяне на средна телесна повреда“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Дано
преди месец
-36
Стискаме ви палци !Дано успеете да вкарате мръсната утрепка в ззатвора!!!Бял ден да бе види тази мърша!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ела,Гоше
преди месец
-22
В затвора ще компенсират всичките му липси на любов,ако ме разбирате правилно.И в затвора има етика,там много "обичат" педофили, некрофили, насилници на беззащитни жени . Както в стихотворението "попаднал в затвора и станал човек." Там царуват други закони, само си представете какво се случва там,майко,който знае,ще ме разбере. Ще се проклина всеки ден за стореното. А мен няма да ми е жал.Крумови закони в нашата Вулгарния- око за две, зъб за чене. Иначе няма оправия.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Боклук
преди месец
-17
Нещастно животно! Дано изгниеш в най-гнусния и тъмен затвор! Дано в затвора ти отрежат патката и да те ебат всеки ден!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени