Албена Колева брани Камен Донев в съда (30 мин. я разпитват „мижитурка“ ли е шефът на Народния театър)

09 Юни 2023, 13:29


Актрисата Албена   Колева брани в съда колегата си Камен Донев. Тя бе призована на разпит като негов свидетел на вчерашното заседание в Софийския районен съд по делото за обида, което директорът на Народния театър Васил Василев заведе след тв интервю на актьора, в което го нарече „мижитурка", „човечец" „нечитав човек".

 

Дъщерята на Тодор Колев отговаря 30 минути на въпроси пред съдебния състав, като започна с факта, че е на първата ни сцена от 2010 година.

"Никога до този момент не са излизали неща от кухнята, Василев дойде и започнаха неразбориите“.

Тя разказа, че конфликтът между Донев и Василев започнал от преди това, когато той е бил директор на Плевенския театър. Пловдивската трупа имала желание да гостува в Плевен със спектакъл на Камен Донев „За народното творчество“, но Васил Василев е казал, че няма свободни дати. Малко след това поканил на гастрол трупата с друго представление- „Дебелянов и ангелите". След спектакъла в заведение казал на колегите, че Камен Донев не може да напълни залата и че докато е директор, няма да допусне неговите „чалгаджийски постановки“.

 

„Това е абсурдно, защото Камен Донев напълни зала „Арена“ в София, много пъти зала 1 на НДК. Общият брой на зрителите му минава над 3 милиона", коментира пред „Телеграф“ Албена Колева, след като излезе от съдебната зала.

 

От страна на директора свидетелски показания даде актьорът Деян Ангелов, който заяви, че е на щат в трупата от 2012 година и е в добри отношения с всички колеги. Разпитани бяха още съпругата на Васил Василев - Надя и главният секретар на Народния театър - Красимира Стефова. Василева заяви, че са гледали интервюто на Камен Донев, докато са закусвали заедно с двете си деца - на 2 и на 8 години. Родителите не са могли да обяснят защо актьорът нарича баща им „мижитурка“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Прост отговор
преди 3 месеца
0
Ами явно защото е мижитурка!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени