„Ангажиментът на Glovo“ стартира в България

19 Октомври 2022, 13:47


Glovo, мултикатегорийната платформа, която осигурява достъп на потребителите до разнообразни продукти, ресторанти и услуги, обявява старта на „Ангажиментът на Glovo“ в България със серия от инициативи, предназначени да подобрят опита на куриерите, които си сътрудничат с платформата.

За да предостави по-голяма сигурност и защита на куриерите, които използват приложението, Glovo инициира безплатна тренировъчна програма по безопасност на пътя. До края на 2022 г. в нея ще се включат над 100 куриери, които си сътрудничат с приложението в България, съобщават от компанията. С курсовете по безопасност, които са ключов елемент от „Ангажиментът на Glovo“, компанията цели да допринесе за положителното развитие на пътната и лична безопасност. 10% от всички куриери на пазарите, на които програмата вече е факт, са преминали курсове за първа помощ и пътна безопасност с цел да се намалят инцидентите на пътя. Glovo въвежда и SOS бутон за куриерското приложение, предоставяйки на куриерите лесен за използване инструмент за повикване на помощ и уведомяване на властите в извънредни ситуации.

За да помогне на куриерите да развият своите професионални умения и да открият нови възможности, Glovo предоставя на всички регистрирани доставчици безплатен достъп до дигиталната платформа G-learning. Там те ще имат на разположение повече от 15 онлайн курсове по маркетинг, IT, бизнес мениджмънт, фотография, личностно развитие и др. От Glovo смятат, че достъпът до широк спектър от знания и възможности ще помогне на куриерите да развият своя професионален път.

Като част от ангажимента си да увеличи привилегиите на куриерите, компанията инициира и програмата „Glovo Club“. Чрез нея те ще имат достъп до специални промоции на продукти и услуги, като: резервации за настаняване, отстъпки за покупка на скутери и велосипеди, и много други. 

От тази седмица Glovo стартира и предизвикателството „Гуру на доставките“, в рамките на което всеки куриер може да получи допълнителен бонус при постигане на определен брой поръчки за период от два месеца. Това е още една възможност за потребителите на куриерското приложение да поддържат мотивацията си и да увеличат приходите си.

„Със стартирането на програмата „Ангажиментът на Glovo“ целим да подобрим опита на всички куриери, които използват нашето приложение, като предоставим по-справедливи и безопасни условия, както и повече предимства при работа чрез платформата. Това е само началото на програмата и нашата мисия е да продължим да развиваме „Ангажиментът на Glovo“ още повече, като постоянно добавяме нови възможности. Glovo е първата компания в сектора, която стартира подобна програма, като целта ни е да въздействаме положително на всички куриери. Чрез създаването на добра практика искаме да насърчим и други компании да възприемат подобни стандарти“, коментира Александър Йорданов, генерален мениджър на Glovo България.

За „Ангажиментът на Glovo“:

 

Glovo стартира програмата „Ангажиментът на Glovo“ преди една година като част от мисията си да подобри условията за куриерите, които си сътрудничат с платформата. От началото през октомври 2021 г. повече от 17 000 куриери в Полша, Мароко, Грузия, Казахстан, Хърватия и Черна гора вече се възползват от „Ангажиментът на Glovo“, което представлява почти една четвърт (23%) от всички куриери, които си сътрудничат с приложението Glovo в световен мащаб. В момента програмата стартира в Босна и Херцеговина, Гана, Кения, Киргизстан, Сърбия и България. До края на годината се очаква ангажиментът да обхване над 22 000 куриери. „Ангажиментът на Glovo“ е оказал положително въздействие върху работата на куриерите и е повишил безопасността. До края на 2023 г. Glovo планира да въведе програмата на всички свои пазари. 

 

За Glovo:

Glovo е иновативно мултикатегорийно приложение, което свързва потребители, бизнеси и куриери, предлагайки услуги по поръчка от местни ресторанти, магазини и супермаркети, аптеки и търговски обекти. Визията на Glovo е да предостави на всеки лесен достъп до всичко в града, така че клиентите да могат да получават каквото, когато и където искат. Компанията е основана през 2015 г. в Барселона и оперира в 25 държави в Европа, Азия и Африка.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени