Ани Салич вдигна на крак ГДБОП

14 Септември 2023, 14:00


Жертва на мащабна измама е станала за пореден път Ани Салич. Новинарката научила за схемата, в която се ползва незаконно нейното име, от свои приятели в социалните мрежи. За разлика от други родни знаменитости, които също попадат в подобни фалшиви реклами, но не предприемат мерки, Ани е решила да гони докрай мошениците. Тв звездата е алармирала съответните органи и е вдигнала на крак служителите на ГДБОП, пише Ретро.

„Това е измама, която може да ви навреди! Аз нямам нищо общо и ви съветвам и вие да нямате нищо общо с тези измамници! И да видим сега колко могат момчетата от Дирекция „Киберпрестъпност“ на ГДБОП?!“, коментира журналистката. Схемата, в която този път е забъркана, представлява фалшива рекламна статия от нейно име, в което мошениците твърдят, че тя е забогатяла от определен вид криптовалута. Те дори са създали фалшив сценарии, който никога не се е случвал. В измамния текст се твърди, че Ани е била гост в предаването „Лице в лице“ при колежката си Цветанка Ризова, където е споделила своя начин за трупане на пари. Освен това, ползвайки авторитетното й име и доверието, което тв водещата си е изградила у хората, мошениците призовават народа да направи същите инвестиции като Салич, която уж по този начин станала милионерка. След жалбата, която е подала, новинарката се надявала хакерите на ГДБОП да разкрият самоличността на виновниците и те да си понесат съответните последствия за злоупотреби с името й. Вероятно е обаче въпросните да са изпечени лъжци и дори да не са българи, тъй като фалшивата рекламна статия е написана на английски език.

Преди две години водещата на новините по Нова телевизия отново бе пропищяла от измамници. Тогава пък шарлатаните бяха скалъпили фалшиво интервю с нея, в което тя рекламира съмнителен продукт за отслабване, който е с неясен състав и би могъл да предизвика сериозни последици за човешкото здраве. Ани и тогава се опитала да потърси възмездие и да заищити правата си, но без успех, защото разследващите случая не могли да установят самоличността на измамниците, които пробутвали стоката си на неин гръб.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени