Антон Радичев: Не е редно да плащаме парно, ако нямаме радиатори! Не пожелавам на никого моите проблеми с „Топлофикация“

07 Юли 2023, 08:05


Съдът резна "Топлофикация", че събира незаконни такси

"Не е редно да плащаме сметки за парно, без да имаме радиатор вкъщи!".  Това ядосано заяви пред "България Днес" големият наш актьор Антон Радичев по повод начисляваната на потребителите такса за сградна инсталация, която от години предизвиква публично недоволство.

Тричленен състав на Върховния административен съд обяви формулата за определяне на енергията от сградна инсталация за незаконна, защото е невярна и ощетява потребителите. Причината е, че има европейска директива, която изисква клиентите да плащат само за действително потребена енергия. Съдът осъжда още енергийното министерство да плати 2550 лева съдебни разходи по делото, което е започнало през 2021 г.

"Много хора са в неудобна позиция заради високите сметки, които имат, заради "Топлофикация". Не знам как ще се оправят, съдебните дела са дълги", сподели звездата от "Оркестър без име".

През 2016 г. Антон Радичев се ожали, че топлото го погнало заради 261 лв. натрупани сметки за тръбите в негов наследствен апартамент. Ситуацията била абсурдна, защото призовката дошла при него и други негови роднини, с които заедно наследили жилището, когато то вече било продадено на съвсем нови собственици и били минали 4 години от сделката. Заради проблемите му с дружеството за известно време сметките на знаменития актьор в банката бяха замразени. Въпреки това не беше разрешено пенсията му да бъде запорирана, затова всеки месец Радичев ходел лично до банката, служителките там се обаждали, за да вдигнат запора, той теглел парите и пак блокирали сметката му. За всички други приходи това правило не важало.


"Бях на минус с 6196 лева, но с адвоката ми съдихме дружеството и ми върнаха близо 5 хиляди лв. За щастие вече нямам такива проблеми, но с жена ми не се и отопляваме на парно вече", сподели актьорът.


"Не пожелавам моите проблеми с парното на други хора", искрено заключи пред вестника Радичев.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
На топло
преди 2 месеца
-1
Сградната инсталация включва и отоплението в общите части на блока. Благодарение на парното, което ползват съседи не замръзват тръбите и не се пукат при минусови температури. Това е същото, като да не плащаш за асансьор или чистач във входа, само защото не живееш там.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени