Азис е копие на баща си Траян

13 Ноември 2022, 13:08


Азис е пълно копие на татко си Траян. Това стана ясно, след като Кралят на попфолка показа нова снимка на баща си от младостта му. Поводът бе разговор с фенове в социалната мрежа, а покрай фотоса бе припомнена и любовната история на родителите на певеца. Траян и Гергина водели война, за да са заедно, опълчвайки се на порядките, заради което преминали през редица изпитания.

 

„Брадата ми е генетично наследена от татко”, сподели певецът, който иначе преди време си присади окосмение на гърдите и корема. Васил, както е истинското му име, прилича не само визуално на татко си Траян. От него е взел и голяма част от музикалния си талант, защото баща му е бил акордеонист. Въпреки че цял живот изкарвал прехраната си по честен път, това се оказало недостатъчно, когато се влюбил в Гергина, която била Калдараши. Баща й бил твърдо против да се задомява с Цуцоман от столичния квартал „Факултета”. Стигнало се до там, че за да я отдели от Траян, таткото на Гергина направил така, че да попадне в Сливенския затвор. Там тя научила, че е бременна.

Синът й Васил се ражда на 7 март 1978 г. Когато Гергина излязла с детето, родителите й предложили да го осиновят и да се грижат за него. Гергина отказала и се събрала с голямата си любов Траян, с когото по-късно имат и дъщеря.

Семейството живеело в Костинброд и в София. За известно време се установили и в Германия, където Васил работел наравно с родителите си, като най-често разхождал кучета срещу заплащане. Той проявил музикалния си талант от малък и често ходел с баща си по участия. Още тогава Васил бил убеден, че един ден ще стане звезда и даже често споделял на роднините си тези виждания. На майка си пък обещавал, че като стане звезда, ще й купи най-хубавите дрехи и бижута. Така и станало.

Гергина много вярвала в сина си и даже правела всичко възможно, за да му помогне да сбъдне мечтите си. За това сподели и самият Азис миналата година, когато честити 8-ми март на родителката си, като й благодари за всичко, което е направила за него. „Честит празник, мила мамо! Ти не се умори през всичките тези години да обикаляш с мен всички възможни конкурси и подобни, вярвайки в мен и таланта ми. Ти не се отказа и тогава, когато затръшваха вратите под носа ни и казваха, че нямам музикален талант. По онова време да търсиш изява за детето си, което е по-черничко от останалите деца, се смяташе за наглост. Ти беше първия боец срещу дискриминацията в България! Красива и наперена, досущ като една Малена, героиня на Джузепе Торнаторе. Хванала за ръка малкото си циганче, ти беше горда майка, която първа повярва в мен! Сега аз съм всичкото, което съм благодарение на теб! Обичам те!”, сподели Азис тогава.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени