Бащата на шоу „Невада“ Димитър Станчев завлече Бербатов с 900 000 евро! Съдят го за 8 млн.

2667
08 Октомври 2018, 15:00


Продуцентът Димитър Станчев, създател на първото тв хазартно предаване в България – Супершоу „Невада“, което подлуди цялата страна в зората на демокрацията, е предаден на прокуратурата заради измами в особено големи размери, узна HotArena.

 

Няколко завлечени от бизнесмена с български и канадски паспорт са се обърнали към НАП и прокуратурата и настояват Станчев да бъде предаден на съд, тъй като е лъгал инвеститори, че влага парите им в нова лотарийна игра.

 

Общият размер на завлечените средства от мастития продуцент от зората на демокрацията доближава 8 милиона лева, твърди източник на „Уикенд“. Според източници Станчев е завлякъл и футболната звезда Димитър Бербатов. Заедно с мениджъра си Емил Данчев Бербо инвестирал крупната сума от 900 000 евро в лотарията на адаша си преди да научи, че подобно хазартно шоу никога не е съществувало, а е хитра схема, чрез която продуцентът източвал милиони на гърба на наивните инвеститори.

 

Близък до Бербатов разкрива, че спортистът налял 900-те хиляди евро през 2014 г., когато все още бе професионално действащ футболист с многомилионен договор с футболния клуб „Монако“ от едноименното княжество. Бербо и Димитър Станчев се запознали в самолета за Франция, а впоследствие станали приятели и се срещнали няколко пъти, за да обсъдят бъдещото си съдружие.

 

Самият мениджър на Бербо също вложил пари – около 150 000 евро. А схемата била следната – Станчев кани „бъдещите си бизнеспартньори“ да преведат  средства в сметки в офшорните фирми „Diamond Team”и „Novasoftpro inc”, регистрирани в Малта и Панама, тъй като били нужни средства за закупуването на допълнителни лицензи за хазартна дейност. След това Станчев пренасочвал парите към сметка в друга офшорна зона – в Лихтенщайн, до която единствен имал достъп.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ss
преди 7 месеца
-3
Бербатов се оказа алчно момче,имал 900 милиона и иска още ? Пада му се.в същото време една стотинка не е дал за благотвителност ,бил дал името си на фондацията си ,лични средата не.пада ти се момко,такива дето имат по 900 милиона а нямат лични средства за благотворителност това им се пада,все да са на загуба
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Грешка
преди 7 месеца
0
Между 900 милиона и 900 хиляди има голяма разлика!


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени