Битият от мъжа на Калканджиева завежда ново дело

27 Септември 2023, 15:00


Съпругът на Жени Клкаджиева – Тачо отново ще се окаже под ударите на Темида. След като Върховният касационен съд намали присъдата му от 3,5 години затвор за побой на съсед и закани за убийство, магистратите измениха наказанието му на година и шест месеца условно. Решение, което не удовлетворява жертвата Георги Василев. Той е категоричен, че няма да спре да търси справедливост.

„Ще заведа частно дело срещу вече осъдения и това ще е за средна телесна повреда, води се по частен характер. Няма да спра дотук с делата. Ще продължа да си търся правата. По отношение на финансовата част - ако това дело, което ще заведа отново с адвокат Димитър Марковски, е успешно, ще направя дарение, след консултация. Парите ще отидат в дом за деца в неравностойно положение или в помощ на възрастни хора", категоричен е мъжът, който през 2020 година бе нападнат от партньора на бившата шеста по красота в света. Този път фокусът ще e насочен, както към извършителя, така и към неговия съучастник, представен по-рано само с фамилията си - Златанов.

 

„На предишна инстанция присъдата бе три години и половина ефективна, т.е. затвор, сега е драстично намалена. Да - в свидетелството за съдимост е отбелязано, но в крайна сметка човекът, който е виновен, не получава заслуженот", казва още Георги. Пред „Галерия“ той споделя, че битката, която продължи близо три години и половина му е коствала време пари и нечовешко търпение. А към днешна дата все още не се разхожда сам и спокоен по улиците. Възмутен е от поведението на Тачо, който ден след като отърва затвора сподели видео, уловило как се забавлява, вероятно празнувайки. На кадрите Стефан танцува на лодка - публикация, която се появи и бързо изчезна от уебпространството.

 

„Странно ми е как човек, който е осъден се качва на собствена или яхта на приятел, за да се весели. Радва се, че е отървал затвора ли? Това показва, че условната присъда действително е нищо ако не е допълнена от обществено полезен труд или дейност, която да превъзпита и по-точно да види масата, че извършителят се е поправил или иска да го направи. А видеото показва, че лицето е далеч от тези мисли. Съдиите може да са прави или не, хората съдят по делата", казва още жертвата. В съда той е работил заедно с адвокат Димитър Марковски. „Беше до мен през цялото време. Както и Божидар Терзийски, и изобщо целия екип на кантората. В България една такава случка коства много финанси, нерви... А когато другата страна е известна, за някой като мен е трудно да се пребори, било то и с медиите, които взимат страна. Ударите бяха отвсякъде. Борихме се с едни от най-добрите адвокати, не искам да цитирам имена, но те са прочути и тиражирани. На финал доказах, че благодарение на съда, Тачо има вина. А вече законът преценява какво е наказанието. Той е осъден! Това трябва да се знае", разказва Василев.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
палячо
преди 2 месеца
-19
гладник иска пари тоя мухльо ит Жени и Тачо! За бой си е гадината
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
USA
преди 2 месеца
-2
Браво мой човек! Мачкай тези мързеливци!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени