Бивш бодигард на Азис намери майка си, а тя му даде бъбрека си

19 Юни 2023, 12:07


История като на кино се случва в живота на бившият шампион по културизъм и треньор пo фитнес на Азис - Ангел Трендафилов-Ачо. Повече от две години той се бори за живота си, като чакаше донор на бъбрек, за да може да живее. И точно когато не виждаше изход, той намери родната си майка, която му помогна да оживее със своя бъбрек.

 

„Живея втори живот. Три години и половина търся донор. След 47 години открих родната си майка, която ми даде своя бъбрек за необходимата животоспасяваща трансплантация и оживях. Интервенцията направих в Турция, тъй като у нас е много по-малка практиката", разказва Ачо пред „България Днес“.

 

Според него у нас има добри лекари, но донорството не е толкова широко разпространено и съответно не могат да се реализират много често такъв тип трансплантации.

 

„Майка ми все пак е жена на възраст и технологиите, които се използват за изваждане на бъбрека, са много по-натоварващи в България, отколкото модерните методи в турските болници. Иначе след самата трансплантация трудността беше да си напаснат органите с поддържащите лекарства. И това вече се случва", казва Ачо, който се радва като дете на новия си живот.

 

3аболяването си той установява случайно. „И след като разбрах за диагнозата, реших, че е време да намеря истинските си родители, тъй като човек никога не знае докога ще е жив, а пък аз съм осиновен, израснал съм с друго семейство и в друг град. Разбрах, че по времето на социализма майка ми е била млада учителка, неомъжена и забременяла. Човекът я изоставил, нямала друг шанс освен да ме роди и да ме остави. И подписала документи за осиновяване. Родителите, които са ме отгледали, ми казаха, че са ме „взели на вече осъзната възраст", казва Ачо.

 

Намерил майка си Мария Неделчева в село в Сиистренско. „Гледахме се дълго, мълчахме. Една кръв сме, но реално бяхме непознати. Е, вече не е така. Имал съм и голям род. Днес съм благодарен на всички“, развълнуван е Ачо.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хубави новини
преди 3 месеца
-1
Браво,Ачо! Успех!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени