Британският посланик и българските звезди заедно срещу експериментите с животни

518
17 Юни 2018, 11:51


Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс, Хилда Казасян, Силвия Лулчева, Елен Колева, Силвия Петкова, Даяна Ханджиева, Димитър Рачков и Добрина Чешмеджиева подкрепиха петиция срещу тестването на козметика върху четириноги на откриването на The Body Shop у нас, видя HotArena.

 

Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс, посланик на Великобритания у нас, и звездите на българския шоубизнес се обединиха, за да се сложи край на една световна несправедливост - страданието на невинни животни. Заедно те подкрепиха глобалната петиция срещу тестването на козметика върху четириноги по време на откриването на първия магазин на The Body Shop в столичния The Mall.

 

Актьорите Димитър Рачков, Силвия Лулчева, Елен Колева, Силвия Петкова, Даяна Ханджиева застанаха зад благородната инициатива на британския козметичен бранд и организацията Cruelty Free International. Към тях се присъедини певицата Хилда Казасян, а също популярни лица от малкия екран като Добрина Чешмеджиева и Константина Живова. Много от тях се снимаха с огромен пухкав заек – символ на кампанията по света, за да изразят съпричастността си към животните.

 

„Много се радвам, че мога да помогна на кауза, която ще сложи край на експериментите върху четириноги“, каза Силвия Лулчева, която обожава своя йоркширски териер. Петицията подписа и звездата от актуалния кинохит „Революция Х“ Силвия Петкова, в чието семейство съжителстват хъски и питбул.

 

„The Body Shop следва изключителни етични стандарти, които разпространява по целия свят. Самата аз използвам гримовете на марката, защото те не са тествани върху животни“, добави Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс.

 

The Body Shop е първата международна козметична марка, която цели да сложи край на жестоките експерименти с четириноги. „Вярваме, че бизнесът може да  работи в името на доброто, да пази околната среда, да създава етична култура и дори да променя законите”, заяви Джени Уайтхорн, маркетинг директор за Европа и Африка на  The Body Shop. От свое име тя благодари на представителката на бранда у нас Венета Петкова, с чиито усилия известната марка стъпи и в България. 

 

През 2013 г. The Body Shop и Cruelty Free International с общи сили успяват да извоюват забрана за тестването на продукти върху животни в Европейския съюз. Но това не е достатъчно, защото много четириноги по целия свят продължават да страдат. Все още 80% от държавите позволяват опити върху най-беззащитните същества. В световен мащаб сяка година за тестването на козметика се използват повече от 500 000 животни,  а много от тях умират или остават осакатени.

 

За The Body Shop

 

Оригиналният британски бранд, известен със своята висока етика – The Body Shop, официално стъпи в България. Първите магазини на марката отвориха на 16.06.2018 г. в The Mall и Paradise Center, София.

 

Глобалната марка за красота The Body Shop е основана през 1976 г. от Анита Родик в Брайтън, Англия. Компанията е пионер в употребата на натурални съставки и се стреми да направи положителна промяна в света, като предлага висококачествени и естествени козметични продукти, произведени според етичните стандарти. Бизнесът може да бъде сила за добро – това е основната движеща ценност на бранда.

 

The Body Shop обхваща 3 000 търговски обекта в над 60 държави. Заедно с Aesop и Natura е част от козметичната група Natura & Co -  глобална мрежа от компании, ангажирани със създаването на положителна икономическа, социална и екологична промяна.

 

www.thebodyshop.bg 

https://www.facebook.com/TheBodyShopBulgaria/?ref=br_rsКоментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени