ЧУДО! Котка от Хисаря познала болестта на Развигор Попов!

19 Юни 2023, 11:03


Най-популярната българка, родена в Хисаря - Мими Иванова, си спомни навръх Еньовден, празник, на който стават чудеса и се правят ритуали за здраве и плодородие, за място в родния си град, прочуло се в цяла България с енергийното си поле. По думите на певицата то се намира край Военния санаториум, близо до местността с най-известните у нас минерални извори. Самата тя го е посещавала неведнъж и е запозната отдавна със славата му, въпреки че по думите й е излязла още като 12-годишна от Хисаря.


"Талисманът на това място е една котка", сподели за "България Днес" естрадната ветеранка. Тя поясни, че животното имало дарбата да открие човека, страдащ от някакво заболяване, и да седне точно до него. После си тръгвало също така мистериозно, както било пристигнало. Никой от местните не знаел откъде е дошла тази котка и къде е нейното обиталище, каза още Мими Иванова.

"Малко преди на Развигор да му поставят тежката диагноза, бяхме отишли на това място край Военния санаториум в Хисаря. Седяхме заедно с други хора на каменните пейки, когато отнякъде се появи котка и седна точно до него. Аз му казах: "Развигоре, ти си добър човек, животните те обичат и затова котката седна до теб". Но само след няколко дни се оказа, че съпругът ми страда от сериозно заболяване. Котката го позна!", не може да се начуди и досега певицата.

Мими довери, че мястото с целебните свойства е създадено навремето от самата Людмила Живкова. "Всъщност то представлява нещо като стая, като хол, кръгло пространство, но не всеки е имал достъп до него, защото зоната край Военния санаториум е затворена", поясни изпълнителката.

 

Военният санаториум е разположен в най-стария парк у нас 

Мими Иванова изрежда и други атрибути на чудодейното място. "В средата е издигната малка могила, също с кръгла форма, от бетон. На върха й расте трева и много цветя", разказва половинката на Развигор Попов. "Прилича ми на нещо като олтар, в който сякаш гори огън", допълни певицата.

Мими Иванова описва самата местност, в която е разположен Военният санаториум, като райско кътче.


"Самият санаториум и мястото край него, създадено от Людмила Живкова, се намират в гъста гора. В нея през лятото пеят славеи и други сладкопойни птици. Това е най-старият парк в България, запазен в автентичния си вид", разкрива певицата.

Людмила Живкова
Людмила Живкова

"Хора от цялата страна сядат на каменните пейки, наредени в кръг около "олтара" и винаги по някое време котката идва, сяда до някой от тях и си тръгва", описва сеансите в "енергийната стая" на Людмила Живкова Мими Иванова.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени