Даниел Петканов покорява върхове в Азия

11 Декември 2022, 12:00


Откакто се разведе, Даниел Петканов е в по-добра физическа форма от всякога. Неслучайно Лудия репортер е решил да се отправи на едно от най-вълнуващите приключения в живота си. През изминалите дни той осъществи преход през планината Тяншан – верига, която се разпростира на около 2900 км. през Централна Азия и се характеризира със заснежени върхове, дълбоки клисури, живописни ливади и буйни потоци.

 

Изкачването продължило 6 дни, като е имало спирки за почивка. „След 6 часа и половина със самолет и 10 часа с джип стигнахме до базов лагер 1”, започна разказа си Даниел. Пътят до базов лагер 2 той и приятелите му изминали на коне през пресечна ланинска местност. Петканов бил напълно подготвен за суровите условия сред природата – оборудвал се с термо костюм, спален чувал и всевъзможни други приспособления.

„Облякал съм си термо якето на краката, защото нямахме отопление първата вечер”, коментира риалити героят един кадрите, които пусна в мрежата. Той сподели още, че в планината е срещнал барс, известен като „снежен леопард”. „Може да бъде видян изключително рядко. Вписан е в Червената книга на застрашените видове”, уточни Даниел. По пътя си той се натъкнал на останки от козирог, станал жертва най-вероятно на хищник, пише "Уикенд".

Докато групата преспивала в базов лагер 1, един от конете им избягал. Наложило се да го търсят из местността, за да могат всички да продължат пътя си заедно. Те оставили животните в следващия лагер и после  тръгнали пеша. Петканов се ожали, че една от камерите му се повредила заради силния вятър, но пък цялото преживяване си заслужавало, въпреки безкрайните часовете ходене сред наистина тежки условия.

Докато Лудия репортер е в Азия, бившата му половинка Александра Богданска също пътува, но до Копенхаген. Тя беше там с бизнесмена Даниел Бачорски и съпругата му Атанаска, която се представя като Атанасия. Манекенката от Благоевград се ожали, че тримата били изгонени от местен нощен клуб заради неприлично поведение. Остава загадка как точно са се държали, че да бъдат натирени от дискотеката.

След като се разведоха, Александра и Даниел продължиха по пътя си, но запазиха добри отношения. Тя изглеждаше по-наранена от раздялата, ала вече е започнала да се съвзема. Петканов пък не си губел времето да страда по бившата и веднага се регистрирал в известен сайт за запознанства. Не търсел сериозни отношения обаче, а искал само да се забавлява. Семейният живот му омръзнал и не желаел пак да се задомява.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени