Дъщерята на Димитър Димов - Теодора: Андреа поруга гроба на Вазов!

13 Юли 2023, 07:08


Напоследък у нас на всеки можем да се присмеем, казва писателката

"Клипът на Андреа на гроба на Вазов е безобразие!" Това каза за "България Днес" известната писателка Теодора Димова. Авторката на нашумелия роман "Майките" преди дни стана носител на националната литературна награда "Иван Вазов".

"Честно да ви кажа, не съм гледала клипа на Андреа, но знам за какво става дума", уточни писателката. Най-малката дъщеря на класика Димитър Димчов обаче не скри мнението си за "акцията" на фолкпевицата, която вече предизвика цунами от гневни коментари в социалните мрежи.

Теодора Димова е възмутена от клипа на Андреа
Теодора Димова е възмутена от клипа на Андреа

"Не смятам, че на този клип трябваше да се обръща такова внимание. По този начин му се придава стойност, каквато той няма", казва писателката. "Такива безобразия като клипа на Андреа трябва да се отминават, защото акцентирането на медиите върху тях не води до положителни неща", допълва Димова.

В словото си при връчването на авторитетното литературно отличие на името на Патриарха на българската литература в Сопот Димова изтъкна, че напоследък много светини от родния пантеон са поругани. В речта си наследницата на автора на "Тютюн" не посочва конкретните имена на бележитите ни сънародници, станали според нея обект на присмех през последните години. За "България Днес" обаче Теодора Димова поясни, че това не се налага, "защото у нас буквално всеки човек е подложен на поругание".

Певицата изпя кавър на сръбски хит на гроба на Вазов
Певицата изпя кавър на сръбски хит на гроба на Вазов

"На всеки може да се присмеем, всеки можем да обидим, особено ако това е анонимно", споделя с горчивина една от най-награждаваните бг белетристки. Това според нея се дължало "на влошените обществени отношения напоследък у нас". И подчерта, че отношението към Дядо Вазов след промените наистина претърпя сериозна промяна. От класик с ранг на Патриарх на българската литература, той "прескочи" в жълтите хроники на първите таблоидни издания след промените.

 

Андреа се показа, както майка я е родила (СНИМКА и ВИДЕО)

Андреа отново прекали с фотошопа, този път уголеми УСТНИТЕ си


През вече далечната 1993-а известен таблоид посвещава материал на... сърцето на Иван Вазов. То и досега се пази в стъкленица в къщата музей на писателя. В статията се разказва, че сърцето на класика било прекалено голямо и най-пикантното - че "продължавало да расте" в стъкленицата. Легендата е подкрепена с "мнението" на бивш служител в къщата музей, който, разбира се, не дава рационално обяснение на "феномена".

В началото на милениума в сп. "Театър" и пловдивското списание "Страница" е публикувана пиесата "Вазов в редицата на Фибоначи" от четирима български автори, основатели на групата за "културен тероризъм" "Рамбо 13". За първи път пародията е представена на живо през 2005 г. в известно столично артателие и предизвиква бурния възторг на публиката.

 

Сърцето на класика се пази в стъкленица в неговата къща
Сърцето на класика се пази в стъкленица в неговата къща
Иван Вазов
Иван Вазов

На финала на скандалната творба, която нито един български театър не се осмелява да постави и досега, се появява мажоретка в трико, която се катери по пилон с националния трибагреник. След близо две десетилетия Андреа се е присетила за този похват, възмутил навремето до дън-душа литературните пуритани и квази патриотите.


Самата певица не открива нищо осъдително във видеото до "вечния дом" на Иван Вазов, в който тя изпълнява кавър на известен сръбски хит. Бившата любима на Кубрат Пулев поясни, че за нея това е дан на уважение към класика, който е бил влюбен в нейната прабаба. Тя, бабата на Андреа, била известна столична красавица, оперетна певица, замествала в постановки примата Мими Балканска. Дядо Вазов бил очарован от нейната визия и талант и й подарявал червени рози. Андреа в момента пише книга за своята прабаба, за баба си, дългогодишна режисьорка в Народния театър, и за себе си, тяхната достойна по думите й потомка.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Срамота
преди 2 месеца
-1
Чалгаджийка да има морал ?!?? Няма такава,а Андрешка май не е и с акъла си...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ана
преди 2 месеца
-11
А нормално ли е сърцето на Вазов да е на изложение в стъкленица?!Това,ако не е гавра...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди 2 месеца
-2
Анрешка е луда жена госпожо Димова.Обърнете се с молба към родителите и да я подложат на лечение.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени