Дъщерята на Желю Желев излекува щерка си от нарколепсия

27 Септември 2023, 10:00


Станка и мъжът й Адрина доволни, че са намерили адекватен лекар за детето

„Моята дъщеря мина много дълъг път – седем години не получихме адекватна диагноза за Анна Луна. Лутахме се, но вече знам за решението на проблема с голямата ми дъщеря – болестта й се нарича нарколепсия и сме взели мерките Щерка ми е добре, вече всичко е наред“, сподели дъщерята на президента Желю Желев – Станка Желева. 

В България не са малко хората, които страдат то заболяването, което е трудно откриваемо.

„Преди да стане на осем години, Анна Луна бе изпълнена с енергия, сърцето на компанията, винаги усмихната и много комуникативна. Изведнъж – по средата на осмата си година, започна да заспива най-неочаквано, да става избухлива, раздразнителна и вечно уморена. Престана да общува и да играе, затвори се в себе си, започна да спи много неспокойно през нощта, да се страхува да спи на тъмно, обясняваше, че има кошмари непрекъснато и вижда сенки и хора в стаята си. Рязко започна да пълнее и да няма енергия за нищо! Всяко събуждане сутрин за училище, пътуване или просто излизане от вкъщи се превърна в изпитание за нея и за цялото семейство. Когато се смееше, долната част на лицето се отпускаше по един доста необичаен начин“, разказва Станка.

Семейството обикаля психолози, невролози, ендокринолози, хомеопати, психиатри… Накрая се отказва. Всички я диагностицирали с тежък пубертет, открили й инсулинова резистентност. Наложило се и да сменят училище, защото подигравките на съучениците не й помагали, когато заспива в час.

Накрая майката попаднала на пост по повод Световния ден на нарколепсията. Установила, че дъщеря й има всички симптоми и се свързала с д-р Чипев, който вече поставил диагнозата, след което започнали адекватно лечение.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени