Деян Донков: Лекар-свиня ми лепна диагноза рак

3068
21 Октомври 2018, 14:00


Кошмарно преживяване е имал актьорът Деян Донков заради грешната  диагноза рак, научи HotArena. Баща му, полковник Доко Николов, който бил следовател и полицейски шеф във Видин, починал от рак на кръвта. Затова звездата от „Под прикритие” винаги бил нащрек за симптомите на коварното заболяване. 

Преди 3 години, докато се снимал във филма на Люк Бесон „Section Zero („Секция нула“), му се подул лимфен възел. Майка му д-р Анка Иванова, която била единствения патоанатом във видинско, го посъветвала веднага да отиде на лекар, още повече, че актьорът имал едно наум след смъртта на татко си от лимфом. 

„Отидох при един патолог в „Света Анна“ – доктор Петров. Трябва да се радва, че не съм го убил от бой. В началото му бях набрал много. Страшна свиня! Отивам в кабинета му за диагнозата след изследването на лимфния възел, който нарязаха на филийки. Влизам. Той клечи не на бюрото си, а отстрани при една стъклена масичка. Главата му стърчи над масата, под нея – тумбакът му, а на нея – кюфтета. Смърди на манджа. Аз очаквам диагноза, а той ми вика: „А! Артиста!” Каза ми, че имам рак. После ми даде листа и взе да ми разказва вулгарни клюки за Коста Цонев с коя бил спал. Все едно говорех с ненормален. Нали се сещаш, ако ти кажат такова нещо? Изтръпваш! Питам го: „Това под съмнение ли е или?“ А той: „Абе, то е под съмнение, обаче като се каже лимфом, ако е от лечимите, бий пети в гъза си“. В смисъл да се радвам. Казах на Радина. Десет дни бях „болен от рак“. Тя рева и десетте. Хубаво е, че имам силна психика и я успокоявах. Тогава преживях най-тежкия снимачен ден в живота ми. Бях с грим върху пет шева. Играех свиреп руски мафиот”, връща се към най-кошмарния момент в живота си Донков. 

Режисьорът Теди Москов го свързал с един от най-добрите специалисти по образна диагностика у нас – доц. д-р Мартин Крупев. Влели му специален разтвор, за да проверят дали в организма му има ракови клетки. Когато д-р Крупев му казал, че е здрав като бик, нервите на Донков не издържали и се разплакал, пише "Уиекенд". 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Боби
преди 7 месеца
0
Актьоре, радвай се, че си плакал от радост! На много хора ни се е случвало месеци да не сме на себе си от страх за страшната диагноза. Лично съм изживял този момент. Когато след дълго и ужасно чакане чух радостното заключение в диагнозата, се изнизах покрай бюрото и паднах на земята.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени