Диана Димитрова рисува срещу насилието над жени

09 Август 2023, 07:13


Диана Димитрова посвети последната си картина на всички жени, пострадали от домашно насилие.

 

Актрисата, която бе една от първите широко отворили вратата за проблема, който се крие в обществото ни, досега не беше коментирал случая на нарязаната и зашита с 400 шева Дебора от Стара Загора. Актрисата отклоняваше всички въпроси по темата и вместо това се занимаваше с рисуване, както сама призна, след четири месеца пауза.

 

Сега новата картина на актрисата, наречена „Шкафче от детството“, е готова. След като пусна творбата си, Димитрова написа по нея:

 

"Посвещавам картината на всички момичета и жени, които са преживели насилие. Заслужаваме тези лилави сърца на бузите, не прорезни рани и синини. Говорете, за да мога да ви чуят, и запомнете, че дори и след най-мрачната нощ идва светлина."

 

Диана Димитрова се оплака от насилие Преди година с пост във Facebook, в който обяви, че е била пребита по време на снимки. Димитрова пази снимките, на които се виждат синини, цели пет години на стария си лаптоп. Решава да ги покажа на цяла България едва в края на миналата година. След публикацията  Софийската районна прокуратура със самосизира по случая. Започна разследване, което бе спряно малко по-късно, тъй като според следователите няма достатъчно доказателства, които да уличават  конкретно лице в побоя, а и все пак са минали пет години и свидетелите са малко или много ненадежни, пише „България Днес“.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Шони Шони
преди месец
-1
Напротив!Картината е хубава!А и тя е хубава жена!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ЮЛИЯН
преди месец
-15
ОФ ТАЯ ПА ОЩЕ ЛИ СИ ВЪОБРАЗЯВА ЧЕ Е БИЛА ЖЕРТВА НА НАСИЛИЕ? Насилника е тя! ИДЕЯ СИ НЯМА КАКВО Е ДА ТЕ БИЯТ ТАЯ СМОТЛА ИЗМИСЛЕНА ЛЪЖЛИВА! И ТАЯ КАРТИНА ПОКАЗВА ЧЕ Е ЧИСТА ШИЗОФРЕНИЧКА ДА Я ЗАТВОРЯТ ДА ДРАСКА ТИЯ ГРОЗОТИИ В ЛУДНИЦАТА
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Bravo
преди месец
-21
Картината е много хубава и интересна !
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени