Дим да ги няма! Развигор и Мими литват към Ямайка

27 Октомври 2022, 17:00


Обичаното музикално дуо Мими Иванова и Развигор Попов от сега планират заминаването си в чужбина догодина. През април 2023 г. естрадните легенди ще пътуват чак до далечната Ямайка, за да се видят с дъщеря си, зет си и внучката. Щерка им Ина е омъжена за ямаеца Крис, който вече години наред не може да получи виза за България. Заради административните пречки Мими и Развигор са принудени твърде рядко да виждат близките си. Този път обаче пътуването им било сигурно и щяло да се състои напролет.

Островната държава се намира на другия край на света - чак в Карибско море. Полетът до там е почти едно денонощие - около 20 часа, а билетите са изключително скъпи. Въпреки че ги купили половин година предварително, Мими и Развигор платили скандално висока сума - по около 4 хиляди лева на човек за отиване и връщане. Разбира се, дъщеря им им помогнала да покрият огромния разход, който е непосилен дори за работещи пенсионери, каквито са те.

Сега голямото им притеснение било дали омпозиторът ще успее да понесе извънредно дългия и уморителен полет добре. 82-годишният Попов наскоро пребори коварно заболяване. Още през миналата година стана ясно, че той е бил застигнат от онкологична диагноза, която е изисквала спешна операция и химиотерапия, за да успее той да я надвие.

Месеци след интервенцията, през която е преминал, Развигор открито сподели, че са му открили и премахнали тумор. Операция та е била извършена по съвременния лапароскопски метод — безкръвно, а здравето си Попов поверил на топекипа на ген. Венцислав Мутафчийски във ВМА. „Оперираха ми туморно образувание в пикочния мехур и го отстраниха, без да ме режат. Днес медицината е на изключително високо ниво. Професорите успяха да изчистят всичко при мен, но манипулацията бе опасна, защото можеше да се пробие стената на пикочния мехур. Вече съм добре!“, сподели авторът на някои от най-големите хитове в естрадата на всички времена.

Той преминал и през курс химиотерапия, която обаче понесъл добре и някои негови колеги изобщо не разбрали, че е боледувал, пише „Ретро”.

В момента Развигор все още се подлагал на различни медицински изследвания във ВМА, за да е сигурен, че туморът не е причинил и други проблеми. По препоръка на ген. Мутафчийски той е минал на строга диета без никакво месо и е спрял цигарите. По време на цялото лечение и процедури Мими е била неотлъчно до съпруга си и го е подкрепяла по всякакъв начин.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени