Докато излежава присъда в затвора: Ценко Чоков се уреди с работа мечта

07 Ноември 2022, 10:17


С работа мечта се уреди бившият кмет на с. Галиче Ценко Чоков, който изтърпява 5-годишна присъда във Врачанския затвор. Той обаче не стои зад решетките, a работи, и то на външен обект, на чист въздух, в затвора се прибира само да преспи.

Чоков освен това бачка в съседното на родното му белослатинско село Галиче - Алтимир. Двете населени места се намират едва на 6 километра едно от друго, а местни хора се дивят как се е случило подобно развитие.

На 13 юли Върховният касационен съд  потвърди присъдата от пет години затвор на бившия кмет на село Галиче Ценко Чоков, съобщиха от прокуратурата. Решението е окончателно.

Чоков беше осъден от Апелативния специализиран съд за отвличане, нанасяне на средна телесна повреда и палежи.  ВКС намали обаче наказанието на сина на Чоков от седем на пет години затвор. Той беше подсъдим эа изнудване чрез закана за убийство и нанасяне на телесни повреди. Върховният съд го оправда по обвинението за незаконна банкова дейност. От прокуратурата посочиха тогава, че особената жестокост, с която осъдените са извършвали насилие над жертвите си, най-често в съучастие.

О с в е н бившия кмет на Галиче на работа в Алтимир е изведен и синът му  Мартин Чоков, който също търка наровете с баща си. По този и двамата намаляват присъдите си, тъй като два изработени дни се смятат за три излежани в затвора.

Близки до разследването казват, че лишените от свобода се възползват от правото си да бъдат извеждане на работа на външни обекти благодарение на две важни обстоятелства. Първото е, че за целта Чокови трябва да излежават присъдите си при лек режим. А вторият разбира се да има кой да ги наеме на работа.  Такъв бизнесмен от обкръжението на екскмета на добилото скандална популярност село Галиче е небезизвестния Цеци Тинчев. Според местни хора от Алтимир и региона на Тинчев са прехвърлили над 90% от земеделските земи, които той управлявал. Освен това Тинчев осигурил работа за баща и син Чокови в Алтимир, откъдето е родом Тинчев и където също развива бизнес със земеделие от години.  Каква точно работа е възложена на Чокови - земеделска, охранителна, строителна или друга, не става ясно.  Благодарение на нея обаче двамата затворници по цял ден са навън съвсем близо до родното Галиче, а в затвора се прибират само за да пренощуват.

“Не знаех, че работят там, от вас научавам, каза кметът на Галиче пред „България Днес“. Той допълни, че местните хора няма защо да се притесняват, тъй като Ценко Чоков и синът му са под полицейска охрана дори когато са навън от затвора.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Екмекзис пехливан
преди месец
-7
Аз го харесвам чонков, артист в живота. Да е жив и здрав
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени