Дроба от „С река на сърцето” е женен за ученическата си любов

09 Октомври 2022, 16:05


Македонският актьор Игор Ангелов, който играе големият злодей в сериала „С река на сърцето” по Нова тв, е женен за ученическата си любов. Не живеят в Скопие, а сред природата в провинцията, където си имат градинка и лозя. Екранният Дроба обича да си прави ракия и вино, а сред хобитата му, разбира се, са киното и музиката. Свободното си време Игор прекарва със съпругата си и двамата им пораснали сина, като големият е цигулар. Често ходят на планина. Актьорът обича и да тича, като се включва в маратони.

 

„С напредването на възрастта осъзнавам, че времето е кратко и трябва да се използва за ценни неща – да съм близо до тези, които обичам, да прекарвам време с тях, да се наслаждавам на малките и прости неща”, казва актьорът, който на 1 октомври ще празнува 45-тия си рожден ден.

Игор и съпругата му били на по 16 години, когато започнали да си другаруват в училище. Той бил зле по математика, тя му помагала. Явно с времето отношенията им се развили. Игор и жена му са заедно вече повече от 25 години.

„Имам голям късмет, че имам пълно разбиране от моите близки. И не им е лесно. Нормално е усещането да е сладко-кисело, но заедно се учим да се наслаждаваме на красивите моменти и да се справяме с предизвикателствата”, споделя Игор, познат на българската аудитория и с блестящото си представяне като Сатъра във филма „В сърцето на машината”, отново на режисьора Мартин Макариев.

В сериала „С река на сърцето”, с когото отново работи с Макариев, Игор пак играе отрицателен образ. Той е главният злодей Дроба и сее зло в сериала. Героят му е сръбски мафиот, който в миналото е преживял атентат и оттогава се разделя с кислородната бутилка. Любопитна подробност е, че в Игор действително диша кислород в сериала. „Героят, който играх, изобщо не прилича на мен. Това е образ, който е абсолютна противоположност на моя характер. Аз по природа съм мирен човек. Какво да кажа, той е зло на два крака. Зло, което сее навсякъде страх около него, когато и да се появи, иска да доминира, да бъде центърът на събитията. Тоест нещо съвсем различно от това, което съм аз”, разказва Игор.

В сериала той има възможност отново да си партнира с Александър Сано, с когото играят в „В сърцето на машината”, и с Яна Маринова, с която се запознават преди време в Македония на снимките на ситкома „Преспав”. Още тогава Яна си пожелала да се срещне отново с Игор на снимачна площадка. „Случи се и съм благодарна!”, каза преди време Яна, която в сериала на Макариев играе шеф-готвачът Мики в ресторант във Видин.

„Да, телевизията е една много мощна медия, но за себе си чувствам, че по-истинското и по-същественото е в театъра”, убеден е Игор.

Тъкмо покрай театъра той припознава актьорството като свое призвание. Бил още ученик, когато гледал едно театрално представление и силно се впечатлил от случващото се на сцената. „Стори ми се много магично да влезеш в театъра и да гледаш на сцената един живот - живот, който започва и в един момент приключва”, споделя актьорът.

Игор Ангелов се дипломира  в Драматичния факултет на Скопския университет, след което работи в Прилепския народен театър и изпълнява роли в Драматичния театър в Скопие. Носител е на наградите за най-добър млад актьор през 2001 г. и за най-добра мъжка роля през 2007 г. на театралния фестивал „Войдан Чернодрински”. Като по-млад вярвал, че ще играе по-сложни и трудни роли. С годините узрял и разбрал, че е добре да развива сарказъм и да прави и смешни роли, чувства се добре с тях.

„Смехът лекува. Усмихнатите хора носят положителна енергия”, казва актьорът. Той е голяма звезда в Македония, като с ролята си в „Преспав” става популярен и сред мъжете. Тъй като героят на Игор в ситкома се страхува от жена си, голяма част от мъжката публика се припознала в него. Често се случвало господа да спират Игор по улиците и да го разпитват защо се страхува от екранната си съпруга, насърчавали го да е по-смел. Някои даже му споделяли това, което не могат вкъщи пред жената да си кажат.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени