Ели Гигова: Оставила съм любовта в ръцете на съдбата, в момента нямам мъж до себе си

1085
30 Септември 2018, 13:00


Известна телевизионна журналистка, високообразована, красива млада дама, живяла в Париж, Брюксел и Америка -  всичко това е Ели Гигова. 
Тази есен очарователната дъщеря на оръжейния търговец и бивш собственик на „Локомотив” (София) Николай Гигов се завърна на екран като водеща на сутрешен блок. Преди това пък изкара година и половина в Съединените щати където завърши магистърска степен и задълбочи познанията си за международната политика и публичната администрация. „Сега съм по-мотивирана от всякога да се докажа, да покажа на зрителите, че има защо да гледат именно БНТ”, сподели тя в откровен разговор с репортер на  "Уикенд".

- Ели, вече сте част сутрешния блок на обществената телевизия. Чувствате ли се комфортно като водеща в предаване на БНТ?
- Чувствам се прекрасно, екипът ме прие изключително мило. Колегите в сутрешния блок са много симпатични и приятелски настроени. Събрани са уникални професионалисти на едно място, мотивирани. Надяваме се да се получи отличен продукт - такъв какъвто зрителите на националната телевизия искат да гледат, и аудиторията да става все по-многобройна.

- Свикнахте ли да ставате рано?
- Не ме притеснява това. Трудно е, но се адаптирам към ситуацията. Надявам се никога да не се успя и да не закъснея за работа.

- След дългото ви отсъствие от телевизионния екран бяхте ли притеснена, когато застанахте отново пред камерата?
- Много време съм била пред телевизионната камера, а след това избрах малко да се дръпна встрани, за да завърша магистърска степен и да задълбоча познанията си особено в международната политика и публичната администрация. Сега, след тази няколкогодишна пауза, съм по-мотивирана от всякога да се докажа, да покажа на зрителите, че има защо да гледат именно БНТ сутрин. Тук не става въпрос само за мен - смятам, че и целият ни екип е достатъчно мотивиран и иска да се получи страхотен продукт.

- Завръщане у дома ли е сегашното ви присъединяване към БНТ?
- БНТ е телевизията, която ми даде шанс преди 11 години. Първо правех репортажи в предаването „Под дъгата”, а много скоро след това започнах да водя и „Спортна треска” с един от най-големите спортни журналисти в България - Камен Алипиев, който беше и моят първи телевизионен партньор. Сработихме се прекрасно, имаше страшна химия между нас като екранна двойка. Това много ми помогна. В спортната редакция на БНТ работят страхотни професионалисти. Научих много неща, запознах се с доста хора, с които сега се виждам отново. Да, има в мен усещане, че се завръщам у дома. 

- Водила сте и друг сутрешен блок…
- Бях в „Здравей, България” по Нова, където започнах да се занимавам и със социална политика и международни теми, дори с лайфстайл събития. След това отидох в Европейския парламент да работя за г-жа Илияна Йотова като неин асистент. Тогава беше първият ми челен сблъсък с международната политика, защото виждах как се случват събитията буквално от първия ред. 

- И в Би Ти Ви бяхте - водехте предаването „Голата истина” с Любо Нейков. Защо това шоу не издържа дълго на екран?
- Любо Нейков е един от най-големите комедийни актьори, които България е имала. Можеше предаването да продължи, но тогавашното ръководство взе решение това да не се случи. Няма как да говоря аз, нищо не зависеше от мен.

- Живяла сте дълго време в чужбина и вероятно сте имала доста възможности да направите кариера в Западна Европа или САЩ. Защо избрахте да работите в България? Кое ви задържа тук?  
- Живяла съм няколко пъти в чужбина. Имала съм дълъг престой във Франция, два пъти съм била в САЩ и повече от година в Брюксел, когато работех за г-жа Йотова. Била съм все в страни, които много съм харесвала, но през цялото това време, когато съм била извън родината, България ми е липсвала. Контактът с приятелите и семейството го няма зад граница. България винаги е била №1 в моето сърце, това е и причината да избера да се върна.

- Най-дългото ви отсъствие от България?
- Може би последното - когато бях година и половина в Щатите и през това време изобщо не съм се прибирала в България.

- Преди време сте искала да ставате актриса. Влече ли ви още това?
- Ако се яви роля, която ми отива и знам, че мога да я изиграя, бих приела ангажимента. Но по-скоро като хоби, не си мечтая за актьорска кариера. Искам моята професия да е журналистиката. Снимала съм се в няколко продукции, две от които френски. Беше интересно и любопитно, хубав опит.

- Има ли човек до вас в личен план?
- В момента няма. Имах приятел в САЩ, но се разделихме и сега съм сама.

- Защо се стигна до раздялата?
- Връзката ми беше с американец. Имахме разговор, в който той ми каза: „Или оставяш в САЩ завинаги, или се разделяме.” Тоест за него нямаше вариант аз да живея в Европа. Предпочетох да се прибера в България.

- Докато бяхте в Щатите излезе информация, че сте родила дете...
- О, не! Няма нищо вярно. Това е абсолютна лъжа и не знам как подобен абсурден слух се е появил, при положение, че всичко може лесно да се провери.

- Чувствате ли се готова за брак и дете?
- Знам, че когато дойде моментът, ще го почувствам. Досега не се е случвало. Нямам представа дали защото не съм била готова, или защото не съм смятала, че съм с подходящия човек. Като срещна правилния мъж, ще го разпозная.

- Дразните ли се на онези, които твърдят, че сте без късмет в любовта?
- Абсолютно нищо не ме дразни. Оставила съм нещата в ръцете на съдбата. Каквото трябва да се случи, ще стане. Нищо не гоня на всяка цена. Давам всичко от себе си, когато имам шанс, а когато нямам, не ми е проблем.

- Таен обожател ви беше изпратил 601 рози. Разбрахте ли кой е?
- Не. Нямам никаква идея, цветята пристигнаха без картичка. От компанията, която ги достави, ме попитаха дали съм в България и мога ли да се подпиша, че съм ги получила. В първият момент малко се стреснах, защото изпращачът беше анонимен. Обясниха ми, че мога и да върна цветята, ако не ги искам. Като видях обаче колко са красиви розите, реших да ги приема. Бяха толкова много, че буквално нямаше къде да ги сложа вкъщи. Подарих част от тях на съседи.

- Родителите ви как са?
- Много са добре и двамата. Не искам да споделям повече по този въпрос, защото сме се разбрали с тях да не коментирам семейни теми.

- Интересувате ли се все още от футбол?
- Да, разбира се. Футболът никога няма да излезе от сърцето ми. Баща ми няма вече нищо общо с „Локомотив” (София), но винаги стискам палци на отбора за победа. Много време съм имала лична връзка с този клуб.

- Спортувате ли, спазвате ли диета?
- Диета спазвах за кратко, когато бях качила 2-3 килограма с хамбургери и американски гевреци, т.нар. бейгъл – много ги ядях. Не ми личеше, че съм напълняла, но не се чувствах добре. Ходя доста пеш, правя пилатес и други упражнения и така успявам да се поддържам във форма.

- Планувате ли някакви корекции по тялото си? Съжалявате ли, че преди години намалихте гърдите си?
- Не мисля за корекции, но никой не знае, какво ще му хрумне след време. Не съжалявам, че намалих гърдите си. Решението го взех, защото имах проблеми с гърба. След операцията дискомфортът изчезна.

- Преди време участвахте във „ВИП Брадър”. Бихте ли повторила?
- Не, това вече е затворена страница. „ВИП Брадър” беше едно голямо училище за мен – как да издържам в ситуации, в които човек може да излезе извън кожата си. В никакъв случай не съжалявам, че участвах. Беше ми много интересно в Къщата, запознах се с хора, с които и до днес общувам. Но повече не бих си го причинила. Не е за мен...
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени