Естрадната легенда Стефка Берова: Заради политиците напуснах България!

04 Май 2023, 08:26


"Аз не съм невъзвръщенец. Идвам си всяко лято, сега съм се отдала на внучето. Но заради политическите лавирания, си тръгнах от страната. И добре, че е дъщеря ми Косара, за да ми помага. Иначе нямаше да оцелея."

 

Това споделя легендата на българската естрада Стефка Берова, която вчера навърши 81 години. Празника си певицата изкара в Рим заедно с цялото семейство. Години преди да замине при дъщеря си, Берова се пенсионира със 190 лв.

 

"Как да оцелееш? Като си платиш сметката и храната, а лекарствата? Аз  имам диабет. И как да докажеш на държавата, че си работил толкова години за нея? Когато правихме концертите, ние сме си плащали данъците. Не може да получиш хонорар, без да се удържат към държавата и Концертна дирекция, както и към мястото на което отиваш на турне. Накрая изчезнаха тези документи. Едната част изгоряла, а другата наводнена! И сега трябва един на друг да си доказваме, че сме работили заедно, за да докажем на държавата, че нещо сме направили в онзи период. Затова реших, че няма да остана тук сама и да се чудя как да се справя“, категорично е Берова.

 

И на 81 година Стефка още играе и пее на сцената, писа „България Днес“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени