ЕУФОРИЯ ЗАД ОКЕАНА: Култова звезда от "Вчера" става супермен в САЩ (ВИДЕО)

08 Януари 2023, 12:00


Моноспектакълът "Не е за телефон", който се превърна в истинско театрално събитие, поема на американско турне. Както се подразбира и от името, героят на популярния български актьор Христо Шопов, прекарва час и половина в разговори по телефона.

 

Автори на спектакъла са поетът, драматург и журналист Елин Рахнев и сестрата на Христо Шопов – актрисата Лиза Шопова. Тя е и режисьор на комедийния дебют на брат си, който същевременно е и първи негов моноспектакъл.

 

Турнето на Шопов стартира на 14 януари в Чикаго. Ден по-късно актьорът ще се срещне и с българите в Бостън. На 17 януари "Не е за телефон" ще се играе на сцена в Лас Вегас. Ню Йорк пък очаква българската трупа на 21 януари. Следват Вашингтон (22 януари) и Торонто (27-и). А финалът е предвиден за Монреал на 28 януари.

 

След новогодишните празници и еуфорията около рождения му ден на 4 януари, Христо Шопов вече с нетърпение очаква срещите си с българите зад Океана и е приготвил за тях много смях, комични ситуации и добро настроение. В "Не е за телефон" той е един модерен фалшив супермен с живот на лизинг, който може да ви осигури всичко, от което се нуждаете. Ще му покаже ли обаче съдбата кой е истинският шеф?

 

Идеята за "Не е за телефон" се ражда по време на репетициите на друга постановка на Рахнев - "Тест". Драматургът подхвърля на Христо идеята за моноспектакъл. "Аз бях мислил в тази насока, но така и не успях да попадна на подходящи текстове. Така Елин написа този спектакъл конкретно за мен", признава Шопов.

 

Интересът към гастрола на Шопов в САЩ е голям, тъй като това е първото му самостоятелно турне. Синът на големия Наум Шопов и звезда от "Сърцето на машината" е известен с образа на Иван от култовия филм "Вчера" (1988) и вече повече от 3 десетилетия е пред нас със стотиците си роли в киното и театъра, сред които се открояват ролята на Пилат Понтийски в "Страстите Христови" (2004) на режисьора Мел Гибсън и Йордан Вълчев от сериала "Дървото на живота" (2013).

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени