Евгени Минчев пусна „Гилотината“: Петя Дикова с атрибути от гардероба на попфолка, метално бижу подчертава окосмението на Дидо като във филм за възрастни, Софка е като в скалп на седалка и още.... (Снимки)

03 Юни 2017, 14:44


Няма почивен ден за Гилотината на Евгени Минчев. Ето кого посече острият език на лорда тази седмица в едноименната му рубрика във в. Телеграф.

ПЕТЯ ДИКОВА КАТО АДЕЛ

Първоначално си помислих- тази Адел какво прави в българско телевизионно предаване. И това, казвам си- никак не е Cool. Оказа се Петя Дикова, чиито баща също е наш „клиент” днес тук. Налице са повечето атрибути присъщи на попфолк гардероба, които ще откриете по-долу и при певицата Рени. А именно-ръкави от органза, уж царствените им разширения около китките, а всъщност- незадоволителен опит за аристократизъм. Колан с катарама, като гише за билети в метро, дразнеща прозрачност която не води към нищо и показва единствено скромен естетически опит. Прическата наклонява към подобните на Лора Крумова, но Дикова можеше поне от кРумова срама да сложи една фиба или друг аксесоар за отличаване на двете конкурентни телевизии. А позата, позата, тя не може да бъде описана нито в стих на Превер, нито в скица на Пикасо.

ДИДО В ПРЕУВЕЛИЧЕН МОДЕН МАЧИЗЪМ

Точно сега ли, когато се състезаваме в Черешката на тортата, Дидо от Д2 ми се явява облечен така... Накривил капа, чиито цвят може да бъде заложен в португалската кухня, с лента върху нея с цвят на топната в мастило праскова, певецът изглежда нехае за впечатлението, което оставя. Това което стига до мен, са объркани сигнали на мачизъм, които можеха да спрат до дънковата риза, спусната сякаш върху дълго яздил каубой. Потникът не подобрява нещата а само добавя още ненужен тестостерон там, където би трябвало да звъни нежност, а именно- сърцето. Панталоните са почерка на българския мъж, когато пътува до морето, но и тази уговорка не променя мнението ми, че те не са за там. Дидо е с микрофон, което говори, че може би пее пред публика а описаното дотук не кореспондира с уважението към нея. Метално бижу се мандахерца върху кожена верижка , която подчертава окосмението  му така, както не го прави и най-старомодната камера в немски филм с червена точка след полунощ.

КАРИНА ПРЪСКА АРИСТОКРАТИЗЪМ И ПЕРЛИ

Ето една млада дама, която никога не ни разочарова. Топмоделът Карина Георгиева отново поднася естетическа изненада, въвеждайки ни в сезона на лятото, без да изпада в морски провинциализъм или памучни възторзи. В цвят на захабен сняг, дрехата е богато декорирана с перли и бродерия, от които струи разкош и аристократизъм. Той може да се стори вповече , ако е отнесен към госпожица в нейната възраст, но дава убедителни насоки за девойките от нейното поколение, решили да опитат елегантността. Налице са още прелестен грим и прическа, вдъхновяващ стоеж от картотеките на Холивуд и много, много невинност, опакована в сърдечна младост. Предполагам, че г-жа Шанел е мечтала да изглежда именно така във възрастта на Карина.

С
ОФКА ОБЛЕЧЕНА В СКАЛП НА СЕДАЛКА

Когато температурите си играят с нас, а дали вали изобщо не ни интересува, кафявото кожено яке на Софи Маринова ни се струва удачно. Но, по дяволите, то прилича на скалп на отлепена кожена седалка в луксозен автомобил, надяната от прочутата ни звезда. Ръкавите са твърде дълги, самото яке може да мине за мъжко и какво може да опровергае мисълта ми, че то може да е на Гринго... Палав кичур коса, пресича лицето на певицата и се втурва към джобовете, залостени за негова жалост с цип. Черното облекло отдолу може да бъде една обикновена блуза или малка черна рокля, което пак би било грешно. Колежката и Рени, вярна на параметрите на попфолк културата, блести в областта на ханша а талията е прихваната от интересен колан. Толкова интересен, че някое диво прасе може да го припознае в поле с трюфели. Пръстенът на Рени е пеперудка, кацнала неволно, при опит да се спаси от гореспоменатото прасе. Ръкавите от органза ми напомнят времето , когато Сашка Васева и Нешка Робева бяха знаменит дует в Денсинг старс. Колко мило, че това повече не се повтори. Надявам се- якето на Софка и ръкавите на Рени- също.

МИЛОТИНОВА ПРИНАДЛЕЖИ МОДНО НА БНТ

Ерата на БНТ не е освободила Милена Милотинова от модна повинност и както се вижда, тя препуска през вековете с безстрастно облекло. Облекло, което може да бъде намерено в гардероба на сърдечна кондукторка или социален работник, да приляга най-паче на преподавателка по физика без особена физика и на телевизионна водеща...от миналия век. Текстилните наличности по Милотинова девалвират славата и на някогашна телевизионна звезда, личи едно посърнало настояще , което се е съсредоточило в бледата ризка , в омачканото сако, в обикновената фризура. До нея Любен Дилов- син е в син костюм, около който кънти една текстилна разправия, варираща от сукно до сатен. Папийонката, направена сякаш от картон в час по трудово, почива блажено върху бледорозова риза, каквато дори аз не смея да нося. Сакото притежава яка, подхождаща повече на ръб на перде а жилетката може да бъде използвана в реклама на узо.

ДИКОВ, КАТО МОДНО ПРЕ-BIT

Чудя се, кое би накарало Сашо фон Дик Оф да се облече стилно? Поне един единствен повод...Дали ако Тръмп му прати билет и покана за Молитвената си закуска, или ако Папата го прозъзгласи за жив светец...Дали ако пък зрителят подпише петиция с прошение да се промени гардероба му... Очевидно Диков не може да бъде BIT по нито един параграф, защото се разхожда като швейцерски пенсионер където и както пожелае. Ето днес, с дрехи цветни като полска мишка, с нерадостна жилетка и блузка с преминала модност, Сашо пори съвремието ни с естетически непукизъм, който се чудим да изхвърлим в канала, в театъра зад канала или в Канал 3 , като последният със сигурност ще върне пратката.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени