Гаджето на Мария Бакалова катери Мальовица по тъмно

03 Юли 2023, 13:00


Валери – гаджето на Мария Бакалова, явно обича адреналина, пише България Днес. Любимият на единствената българка, номинирана за Оскар, тръгна по козя пътека в тъмното, за да изкатери един от най-тежките маршрути в планините в България – Мальовица.

С челник на главата и раница на гърба, синът на Мария Гроздева тръгва малко след полунощ от хижата към високия 2729 м връх. Компанията, предприела изключително тежкото и опасно изпитание, е голяма. Идеята й е да посрещне изгрева от спиращата дъха гледка в първия ден от юли – известен като Джулай Морнинг.

За да стигнат до крайната цел, гаджето на Бакалова и останалите преминават през куп опасни препятствия. В един момент от прехода всички трябва да нагазят в адски студен поток, който се стича из Рила. Температурата на над 2000 метра надморска височина е малко над нулата. На по-усойните места има още сняг. Това затруднява допълнително изкачването и създава риск от подхлъзване.

Въпреки това, мисията им завършва успешно. Те са на върха близо час преди изгрева. Или казано с други думи, необходими са им малко над 3 часа, за да стигнат до целта си. Малко преди 6 часа слънцето започва да се показва, а върховете и планинските масиви са озарени от светлината.

Гледката е наистина спираща дъха, категоричен е любимият на Бакалова.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хахаха
преди 3 месеца
0
Какво работи тоя? Поредният фалшив герой,известен като мъжът на Мара
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
абе,
преди 3 месеца
0
И син на майка си...


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени