Губи милион! Димитър Рачков с грандиозен провал

18 Май 2023, 14:00


Шумно рекламираното лятно турне на Димитър Рачков може и да претърпи грандиозен провал заради мижав интерес. Комикът, който реши да възроди моноспектакъла си „Забраненото шоу на Рачков“, е обявил дати за представленията си в 5 града, но билетите не са продадени дори и наполовина, пише Ретро.

Актьорът непрестанно прави реклама на изявите си в национален ефир от трибуната на „Като две капки вода“, но очевидно скечовете и смешките му са дотегнали на аудиторията, щом не може да запълни местата вече месеци наред.

Рачков ще играе в летните театри във Варна, в родния му Бургас, Пловдив и Стара Загора, а турнето му ще приключи на 5 октомври в Зала 1 на НДК. Билетите за шоуто му са на цени между 30 и 50 лева в провинцията, а в столицата стигат и до 80. Въпреки че са най-скъпи, до момента в София се продават най-добре и най-бързо. В останалите градове обаче капацитетът на летните театри не е зает дори и наполовина. Комикът бил вбесен и дори в един момент се чудел дали да не отмени спектаклите. Най-ядосан бил, че много негови колеги от шоубизнеса, които също ще имат летни турнета в страната, продавали билети като топъл хляб и вече места за техните изяви нямало, докато при него всичко буксувало.

Дори яростният му враг Веселин Маринов, с когото се обиждат грозно в ефира на „Капките“, го бие по продажби. Естрадният трубадур също ще обикаля страната с летни концерти и ще извива глас в 25 града по случай своя творчески юбилей - 40 години сцена, а места за рециталите му почти няма. Мнозина зрители смятат, че липсата на интерес към шоуто на Рачков е продиктувана от факта, че той вече го е играл по градовете, а освен това в рамките на един сезон то бе излъчвано и в тв ефира.

Животът му на малкия екран се оказа твърде кратък, защото шоуто счупи рекорда по нисък рейтинг и бе свалено от програмната схема поради незадоволителни резултати. На зрителите никак не им се понравиха циничните смешки по адрес на българските знаменитости, част от които дори откровено скочиха срещу комика. Ако все пак Рачков успее да напълни 50% от трибуните в летните театри из страната, това означава, че за вечер ще изкарва между 200 и 250 хиляди лева.

В края на турнето си само от билети ще е паднал милион, от които ще трябва да плати и на екипа си. Той обаче работи и с доста спонсори, които му помагат и поемат част от разходите по организацията. В случай че бойкотът на публиката продължи и билетите не се изкупят, финансовите загуби за актьора ще са наистина големи.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени