Христо Шопов: Кастрирайте кучетата си

19 Юли 2023, 11:00


„Подкрепям кастрацията на кучета, било то домашни или не. Това е единственият хуманен метод, който ще доведе до намаляване на популацията на бездомни кучета. В малките градове и селски райони, „най-логичното" нещо е, като роди кучето или котката, бебетата да се сложат в кашон и да се изхвърлят някъде. Там е големият проблем. Паралелно с това трябва да се построят приюти, които да отговарят на стандарти, защото това, което съм виждал, изглежда по-ужасяващо от концлагер." Това коментира пред „България Днес“ Христо Шопов по повод националната кампания за безплатна кастрация на домашните кучета.

Акцията цели да намали популацията на четириногите, която е сериозен проблем в почти цялата страна. Инициативата има две цели - да запознае собствениците със значението на кастрацията и да даде повече информация за необходимостта стопаните да регистрират и декларират своя домашен любимец. „Омръзна ми да гледам по улиците бездомни кучета, изхвърлени, гладни, пребити или убити. Твърдо съм за кастрацията на бездомни кучета и такива, които формално имат стопани, но са оставени на произвола на съдбата да се оплождат безразборно, а бебетата им биват изхвърлени. За мен човек, който изхвърли бебетата на кучето си, е изрод и трябва да се въведат солени глоби за такива индивиди“, категорична е и Габриела Славчева - Мис България Юнивърсити 2018.


За глоби заговори и Христо Шопов, като сподели, че размерът им трябва да бъде толкова голям, че на човек и през ум да не му мине да изостави животното си. „Преди дни чух, че в Гърция са глобили човек 120 хиляди евро за 4 изхвърлени котета. И у нас санкциите трябва да са такива. За животните, които не са кастрирани, трябва да има по-голям данък, освен ако не се използват за лицензирано развъждане“, каза актьорът.


Фолкпевицата Лияна също подкрепи кампанията за кастрация на домашни кучета, като разясни пред вестника: „Можеш да разбереш много за това какви хора живея в една държава по отношението им към уличните животни. Кастрацията е най-хуманният начин за контрол на популацията. От племенника ми, който е ветеринарен доктор знам, че кастрацията не наранява чувствата на животните, тъй в като те нямат такова възприятие и себеусещане като хората. Те не изпитват нуждата да бъдат майка или баща, при тях размножаването е благодарение на процесите, които се случват по време на разгонване. Ние не нараняваме чувствата им, когато ги кастрираме."
 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Смях
преди 2 месеца
-21
Защо доброволно не се самокастрирате г-н Шопов а и вашите роднини да вземат пример от вас да не забравим вашите колеги и всички български политици ....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Смешно ли ти е ?
преди 2 месеца
0
Когато някоя известна личност се опита да призове към адекватно отношение било към животни, било към стари хора или такива в нарвностойно положение,както е в цивилизования свят,всеки с клавиатура бърза да остроумничи. Тъпо и жалко. В тая територия няма милост ни за животни, ни за хора. Някой им е смешно. За рев и ридания е !


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени