И звездите пропищяха от зловещите сметки за парно и газ!

11 Януари 2023, 11:56


Джеки Стоев осъден да плати 3800 лв. за парното на починалия му брат, Касиел Ноа Ашер не може да насмогне на увеличенията

От първи високи сметки за парно и газ се оплакват голяма част от българите в началото на студения зимен сезон, става ясно от анкета на "България Днес".

"Да, разбираме всички, че цените на енергията в цяла Европа се повишават заради намаляването на доставките на природен газ от страна на Русия след наложените й санкции заради войната в Украйна, но ние тук как да живеем с тези високи цени? Не само за битовите нужди, ами и на храните? Как може тук да са по-скъпи от тези на половин Европа, гледах проучване по телевизията?" Това пита режисьорът Джеки Стоев, който само преди дни е платил глоба от 3800 лева за парно в апартамента на брат му, който починал. "Откъде да знам аз, че трябва да се предостави възможност да влязат хора и да отмерят каква част е използвана? И заради това ме осъдиха - платих 2000 лева плюс съдебни разноски и лихви и станаха 3800! Откъде да взема тези пари", диви се таткото на филма "Спас и Нели". В момента той очаква първата си сметка за парно, като тази за вода и ток вече я е платил. "Не може "Топлофикация" да бъде монополист. Никъде я няма тази работа. Не знам как ще я караме натам", кахъри се Джеки.

 

Джеки Стоев

Джеки Стоев

 

И домакинствата на газ, които имат дългосрочни договори за доставка на енергия, ще бъдат "ударени" от новата такса, която ще са принудени да плащат.

"Не знам, но това с газа е някакъв голям проблем! Зловещи са таксите! Хайде, ние можем да ги платим, а хората, които имат възрастни или малки деца, как ще се справят? Гледам ги съседите, понеже не живеят в столицата, ходят си с дебелите дрехи вкъщи. Апатия е всичко, но то какво ли ни е наред", пита се и актрисата Ернестина Шинова.

Ядосана от сметките си е и колежката й Касиел Ноа Ашер. "Вчера платих сметка за газ - 778 лв. През октомври 2021 г. сметката беше 122 лв. През март 2022 г. скочихме на 480 лв. През септември, забележете, 2022 г., когато сме използвали газ почти само за топла вода, сметката беше 608 лв. Не сме променяли нивата на температурата през студените месеци, не ми се мисли какво ще стане, като застудее още", коментира разходите си Касиел.

 

Касиел Ноа Ашер
Касиел Ноа Ашер

 

На обратното мнение е радиоводещият Димитър Павлов. "Токът и водата не са ми увеличени, за парното скокна с 40%, ама какво ви изненадва, то навсякъде се вдигат цените", сподели оптимистично Павлов.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
преди 2 седмици
0
Тези ако бяха звезди щяха да могат да си плащат сметките.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени