Ицо Петрофф зове: Меките китки в МВР трябва да си имат синдикат!

05 Юли 2023, 09:06


"Твърдо съм "за" да се създаде синдикат, който да защитава правата на полицаите с хомосексуални и бисексуални наклонности. В това няма нищо лошо и е тяхно право. Но трябва да го ръководи човек, който да милее за този синдикат, а не някой, спуснат отгоре, който само да командори."

Това заяви рок певецът Ицо Петрофф пред "България Днес" по повод нова организация, която служителят на МВР – Враца, Петромир Генчев се опитва да учреди. Идеята е тя да защитава правата на хората с различна сексуална ориентация в системата на МВР. Засега желание за членство в синдиката са заявили 7 души, които са хетеросексуални мъже, толерантни към различните.

По думи на патрулния полицай Генчев той е изпратил писмо до ръководството на МВР с предложение за създаването на новия синдикат преди няколко месеца, но все още няма отговор.


"Тук, в бургаската полиция, няма такова нещо, не се говори нито за създаване, нито за присъединяване на някои от полицаите ни към гей синдикат", категорично каза за "България Днес" гласът на бургаската полиция Цветелина Рандева.

Говорителят на МВР – Кюстендил, Катя Табачка поясни за вестника, че Петромир Генчев от Враца, който е подел тази инициатива, трябва да изпрати официални запитвания към всяко МВР в страната, до всеки град и така ще се прецени дали някой иска да се присъедини или не.


"Към момента не знам да сме получавали такъв тип писмо. Не съм чула да има такова нещо при нас. Знам за инициативата, но засега не мога да кажа със сигурност дали има полицаи от Кюстендил, които да са се включили в нея!", допълва Табачка.

Самият организатор на полицейския гей синдикат Петромир Генчев опитва да се срещне още с Бойко Рашков по времето, когато той е министър на МВР, ала това не се случва. Служебните министри от следващите кабинети също не обръщат внимание на полицая с различна сексуална ориентация.

Генчев защитава хомосексуалистите
Генчев защитава хомосексуалистите

"Една година чакахме, докато беше служебното правителство на власт – те имат съвсем други отговорности, нямаше причина да искаме срещи. Времето е пред нас – когато може. Знаете, че има много проблеми в нашата система и някои са много по-належащи. Влизаме в положение", коментира в инициаторът за създаването на профсъюза.

Генчев все още е не е търсил среща с новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов, но се надява, че рано или късно такава среща ще се състои.


"Синдиката го има, регистриран е, ние функционираме. Тази среща е важна, за да могат да се повдигнат въпросите относно добри европейски практики. Много разговори съм провел с колеги, естествено, неофициални, защото ги е срам да се оплачат от тормоз. Повечето са жени", уточнява Петромир Генчев.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
!!!!!!!!
преди 2 месеца
0
Новата песничка така ли ще звучи - "Нежната полиция ни пази" ?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
жоро
преди 2 месеца
0
е нормално, на повечето полицаи им идав от вътре да са би, си и хо! Хора с ментални проблеми така и така влизат в МВР що да няма още такива. Онзи ден при Цънцарката имаши едно такова театро с един татуиран полицаи които дрънкаше глупости и обиждаше. Т апредставяте ли си ако ви спре такъв какви смехории ще има и до какво състояние ще бъде докарано МВР???
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени