Илиян Михов - Баровеца: Мутра ме рани жестоко с чиния

12 Юни 2023, 11:00


В студиото на голяма БГ телевизия Илиян Михов-Баровеца освети патилата си от десетилетието, когато бе на гребена на вълната. Много от участията ми са щели да завършат фатално по вина на яките момчета, които през 90-те „поръчваха музиката“ във всички оборотни заведения у нас. „Един от тях така се вдъхнови от моето изпълнение, толкова хубаво му стана, че удари с все сила по масата, на която седяхме. Една чиния се счупи и голямо парче се заби в крака ми. Той го извади и шурна кръв като река. Но аз успях да се усмихна и да завърша вечерта, а чак след това отидох на лекар“, спомня си Баровеца, пише България Днес.

Едно от най-кошмарните премеждия в кариерата му е отново със сенчест бос, въобразил си, че може да 
пее като професионален изпълнител. „Знаете ли, че щяха да ме обесят на микрофона? Бях сложил едно микрофонче с кабел за 16 лева за гостите на една сватба, които могат да пеят. Ако не можеха - го изключвах. Такъв беше случаят с едно от момчетата. Видях, че не може да пее, и изключих кабела. Той така и не разбра, но когато се върна на масата, една мацка доста неблагоразумно се наведе, вдигна кабела и му каза, че е пял с изключен микрофон. Тогава той дойде и ми метна кабела около врата. В един момент ми се отпуснаха ръцете и помислих, че съм умрял защото нали казват, че като умреш, ти става хубаво. Всъщност бях оживял, защото шефът на това момче с един удар го е свалил на земята и аз започнах да дишам нормално“, кръсти се и досега чалга легендата от 90-те. Той цитира и думите на един свой фен, мъж на години, който при среща веднъж му казал:

„Тези хора живеят като моите прасета. Хранят ги, хранят ги, па ги заколят“. Изпълнителят на вечния хит „Баровеца“ уточни, че „кризата в жанра“ настъпила в края на 90-те, когато „парите свършили“. Дотогава яките момчета ги мятали като салфетки по заведенията, а после започнали да мятат само салфетки. „Отначало парите заменяха салфетките, после - салфетките парите“, остроумничи Баровеца. Певецът, който от няколко години е изпълнил мечтата на живота си - да бъде преподавател, призна, че по него са стреляли няколко пъти. И пак се е спасявал по чудо, защото по думите му го е пазел Господ, а е имал и „правилна стратегия“ за живота си за разлика от героите на своите песни. „Особено напечено ставаше, когато две горили заставаха от двете ми страни и всеки искаше да изпълня неговата любима песен. Аз им казвах, че не мога да пея две песни едновременно, но те не искаха и да чуят. Надделяваше по-силният“, разказва певецът. Илиян Михов си спомни и заканата на „голям човек" чието име отказва да спомене. Въпросният големей започнал да се фука, че в държавата става това, което той и такива като него кажат. "Държавата обаче разполага с деветмилиметрови“. направил опит да се пошегува Баровеца.

Важният го изгледал свирепо и изръмжал: „За такива приказки мога да те изпратя на олимпиада за инвалиди“, но за щастие на изпълнителя му се разминало само с вербалната заплаха. „Няколко пъти стреляха по мен и ми нареждаха да продължавам да пея. Аз лягах под масата и продължавах“, споделя Баровеца. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени