Йордан Караджов за „преврата“ на Пригожин: Метежът в Русия е най-големият театър, който съм виждал

26 Юни 2023, 11:00


Всичко е бизнес, смята Калин Сърменов, Георги Мамалев се бои от ядрена война

„Това е най-големият театър, който може да се случи в съвременната история“, коментира Йордан Караджов за метежа в Русия, който се разви главоломно, неочаквано и скоропостижно приключи в рамките на 24 часа в петък вечер и събота, пише България Днес.

Първо ръководителят на частната армия „Вагнер“ Евгений Пригожин се закани, че ще свали Путин. Той и армията му от главорези тръгнаха от Ростов към Москва, искайки главите на военното командване на Русия. Наемните войници аха да стигнат до столицата и изведнъж президентът на Беларус Александър Лукашенко разубеди Пригожин за настъплението му. А Путин още по-изненадващо помилва всички, барабар с превратаджия № 1, който няколко часа преди това нарече изменник и предател, който му е забил нож в гърба.

След опита за преврат в Народния театър обичаният актьор Георги Мамалев коментира и събитията в Русия. Според него държавата, управлявана от Путин, е в такова състояние, че за разлика от нормалния свят там може да се случи всичко. Мамалев, който е популярен най-вече с ролята си в „Оркестър без име“, е категоричен, че може да се стигне дори до ядрена война.

„Както казваше един мой приятел – всичко лошо идва от Русия“, засмя се той.     

Според Мамалев част от българските партии и лидери са лъжци и само пълнят главите на хората с глупости.

Шефът на Сатирата Калин Сърменов пък каза, че Пригожин е човек с много любопитно минало. Актьорът смята, че босът на „Вагнер“ е използван от Путин във всякакви ситуации.

„Тъжно е, ако човечеството разчита на него. Ако конфликтът в Украйна зависи от него. Нещо различно трябва да се случи. Някаква вътрешна съпротива, ама това в Русия е много трудно да стане“.

Сърменов припомни, че армията на Пригожин се състои от безпощадни хора, каквото и да говорят за нея. Тя е набирана от затворите. Това са хора с психически отклонения, смята още той. И допълва, че за него всичко е бизнес.   
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
h
преди 3 месеца
-3
Изкукали старчета.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени