Йосиф Сърчаджиев очаква повикване от Алекс: Може и да я гледам, ако ме покани!

29 Май 2023, 13:00


„Знам, че една от основните фигури в постановката съм аз“, казва бащата на актрисата

 

Актьорът Йосиф Сърчаджиев е готов да отиде и да гледа моноспектакъла на дъщеря си Александра Сърчаджиева, пише България Днес. „Може и да отида, ако ме поканят“, каза 78-годишният актьор и режисьор. Той уточни, че знае за моноспектакъла, който дъщеря му от покойната Пепа Николова прави, и че в него той е една от основните фигури.

„Чувах, че играе живота си, но аз напоследък много не гледам театър. Правя своите неща, дори и политиката спря да ме интересува“, споделя още актьорът.

Преди това дъщеря му Алекс изрече силни думи за баща си, без упрек към него, че е израснала сама без бащина ласка и само с грижите от майка си. Йосиф си тръгва от Пепа, когато Алекс била на година.

За липсата на всякакви отношения с биологичния си баща младата актриса разказва в своя моноспектакъл „На живо“, който стана хит тази година.

„Баща ми е жив човек, който върви по своя път. Нещата, които разказвам за него, са разказани по възможно най-деликатния начин. Аз не го обиждам. Всеки има своя история, всеки решава как да изживее живота си. Простила съм всичко на баща ми. Знам, че това е неговият избор и нямам право да му се сърдя. Неговите очи няма да ги видя в публиката, нека бъдем реалисти, да не хвърчим в облаците. Разбира се, че съм сигурна в това, аз съм здраво стъпил човек на земята. Но ако дойде да ме гледа, бих се радвала. Може да разбере много неща за мен“, сподели в интервю актрисата.

Година преди да разкаже какво чувства към родителя си, изданието се свърза със Сърчаджиева да го пита дали се чуват с Алекс и виждал ли е внучката си София.

„Не, не се чуваме. Тежи ми, че не си говорим с дъщеря ми Александра. Не съм я гледал и по телевизията, защото следя само новините, нищо друго“, тогава каза Сърчаджиев. Той уточни и че пред годините не се чувства като добър родител и за другите си две деца от Райна, с която живее и до днес.

„Добре, че всички те израснаха добри хора, защото от работа нямах много време да им обръщам внимание. Но продължавам и днес да се боря с демоните си“, сподели Йоско.

От своя страна Алекс неведнъж е казвала, че всяко зло в живота й е за добро.

„Може би заради това станах толкова самостоятелна и дисциплинирана от малка. Никога не съм разчитала на някой да ме бута. Най-лесно е мама и тати да са ти „път в живота“, но те са до време. И когато те си отидат, а си свикнал да получаваш всичко наготово, просто ставаш негоден за живота“, разсъждава красивата Алекс.

Днес тя учи на същото и дъщеря си София. Опитва се да й обяснява, че никога не може да получи всичко, което поиска. Не е от родителите, които се оставят да бъдат командвани. „След като Иван си замина, аз станах и баща, и майка. Човек трябва да направи, да даде нещо, за да получи. Наясно съм, че София сега не разбира много от нещата, които й говоря, но като порасне по-голяма, те със сигурност ще останат някъде в главата й. И тогава ще разбере. Така съм била и аз – много пъти не съм разбирала какво ми казва, но тя все ми викаше: „Един ден, като имаш дете, ще разбереш!“, и сега е точно така“, казва още Алекс.      
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
абе,
преди 4 месеца
-1
Предвкваната житейска история на тези артисти досади на аудиторията.Всеки човек си има своите изпитания през живота,но не ги тиражира непрекъснато и не ги навира на другите хора постоянно.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Доди
преди 4 месеца
-1
Точно пък на нея "мама и тати са и път в живота". Не е някое обикновено момиче от краен квартал с обикновени ридители, което случайно още като дете е било снимано във филми и после хоп в НАТВИЗ. Тя винаги е била дъщерята на родителите си и техните имена са и отворили много врати. И още и отварят!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени